fbpx

Pearl Izumi Elite Shoftshell dzseki

A Pearl Izumi „softshell” technológiája ideális választás a hideg időjárásban végzett kerékpározáshoz. Nemcsak a széltől és a csapadéktól véd, hanem a bolyhos, mikroszálas belső rétegnek köszönhetően a testpára elpárologtatása mellett a meleget is megtartja – a gyártó szerint akár -18°C-ig!

pearl_izumi_0A téli kerékpározás kulcsa a megfelelő öltözet, amelyben a zord külső hőmérséklet ellenére mind a közlekedés, mind a sportolás vagy kikapcsolódás kellemes élmény lehet. A Pearl Izumi Elite Softshell egy igazán profi kerékpár-specifikus dzseki, rendkívüli hőszigetelésével még a kemény fagyokban is kellemes hőháztartást biztosít. Tényleg csodát tesz e téren: a „netet” böngészve az általános vélemény szerint még amerikai prériken uralkodó farkasordító hideggel is dacol!

Előre dőlt testhetben pontos az illeszkedés, az M-es nekem nem elég nagy...

Előre dőlt testhetben pontos az illeszkedés, az M-es nekem nem elég nagy…

Ahol hideg van, ott a szél sem kíméli a kerékpárost, következésképpen az Elite Softshell fejlett technikai alapanyaga speciális membránt kap. Viszont a téli felső ruhának az izzadsággal is meg kell birkózni, amit a japán fejlesztők eltérő alapanyagok alkalmazásával biztosítanak. A menetszél által kevésbé érintett területeken – így a hónalj, a hátrész – a membránnal ellátott, 10.000 mm vízoszlopnak ellenálló 258 g/m2 vastag szövettel szemben elasztikusabb, kissé könnyebb és “lélegzőbb” típust kapott. Emellett a szellőzést fokozza a gallér mögött elhelyezett, hálós anyagból készült panel, amelyet membránnal ellátott vízlepergető, szélálló réteg takar. Így ha melegünk van, a cipzár a nyaknál lehúzható, majd a beáramló levegő a nyak mögött kiszellőzteti a dzseki belsejét.

A cipzárak mind szigeteltek, és könnyen kezelhetők...

A cipzárak mind szigeteltek, és könnyen kezelhetők…

A már említett visszajelzések megerősítik, hogy a Pearl Izumi Elite Softshell több szezonon át hálálja meg az érte kiadott nem éppen csekély összeget. A Shimano leányvállalataként működő márka őszi-téli ruházati kollekciója egyöntetűen fejlett technológiát alkalmazó modellekből áll, jó híre van mind a szakmában, mind a kerékpárosok körében. A rendkívüli hőszigetelés záloga a bolyhos, mikroszálas bélés, amely egy Polar típusú speciális alapanyag. Kétszer nagyobb hőszigetelő képességgel bír, mint a szokványos softshell anyagokban alkalmazott bélés, ennek köszönhetően – és a japán tervezők pontos tervezésével párosítva – testhez álló, azaz kerékpározásra ideális viseletet biztosít. Távolról sem hasonlít egy “pufajkára”, továbbá az sem elhanyagolható szempont, hogy az Elite Softshell a vastag dzsekiknél lényegesen alacsonyabb tömeggel rendelkezik.

A gallér kényelmes, a legzordabb időben is jól szigetel...

A gallér kényelmes, a legzordabb időben is jól szigetel…

Ha már a szabásnál tartunk, a dzseki kialakítása sportos testhelyzetre optimalizált. Az ujjak különösen hosszúak, ami jobb védelmet nyújt a kihűlésnek leginkább kitett csuklórésznek. A test vonalainak követése révén kiváló védelmet nyúlt a szél ellen, egyben kezeli a túlmelegedést is. A derékrészen elhelyezett profi szilikoncsíkkal ellátott elasztikus szegély megakadályozza a felcsúszást, a mandzsetták pedig ugyancsak jól szigeteltek. A magasított gallér puha, mikroszálas bélést kapott, így kényelmes, és a hőt sem engedi megszökni. A szabás teljesítmény-orientált, inkább feszes, mint lezser, a szélben egyáltalán nem „lobog”, illetve hátul is megfelelő védelmet nyújt.

Az Elite Softshell a kényelem mellett a biztonságot helyezi előtérbe. Számos fényvisszaverő nyomatot találunk mind a hátsó részen, mind az ujjakon, így a télen tapasztalható rossz látási viszonyok közt is könnyen észrevehetők leszünk. A dzseki egy nagyméretű cipzáras hátsó és egy első zsebbel rendelkezik. Az utóbbi a telefon számára nyújt ideális elhelyezést, míg a hátsó zseben belül egy további kisebb zárható zseb szolgálja az értékek biztonságos elhelyezését. Ha már cipzárról van szó, az Elite Softshell ritka profi első záródást kap: ez teljes egészében fémből készült, könnyen jár, ráadásul mögötte vízhatlanított szegetelést is találunk. A húzófül ugyancsak etalon, kezelése még vastag kesztyűben sem okoz gondot.

Elasztikus panel a hónalj alatt...

Elasztikus panel a hónalj alatt…

Mennyire meleg az Elite Softshell? Itt a Kárpát-medencében ennél nagyobb hőszigetelésre szerintünk nincs szükség, legfeljebb az aláöltözet megválasztása lehet a kérdés. Plusz 10 fokos hőmérsékletben egy vékony, testhez álló, rövid ujjú réteg a legtöbb kerékpáros számára elegendő. Fagypont környékén a dzseki alá érdemes kissé vastagabb hosszú ujjas mezt vagy speciális alsó réteget felvenni, de még a zord mínuszokban is valószínűleg elég lesz egy réteg vastag Polar réteg. Ha pedig a hőmérséklet a vártnál magasabb – azaz „túlöltöztünk” – a nyak mögött elhelyezett szellőző nyílás segítségünkre lesz. A „lélegző” hátsó és hónalj alatti panelek 3000 g/m2/24 óra párolgást tesznek lehetővé, amely a ruhaiparban kiválónak mondható. A szellőző panelek további érdekessége, hogy a felhasznált alapanyag 35%-ban S.Café®, azaz környezetbarát módon a letermett kávécserjéből készül.

Az Elite Softshell dzseki a mindennapi kerékpáros közlekedés mellett alkalmas intenzív edzésekhez is, de akár versenyezni is érdemes benne. Gondolok itt a téli napokban, a nem éppen banánérlelő melegben megrendezett cyclocross futamokra, ahol egy vékony alsó réteggel kiegészítve ugyancsak beválhat. A Pearl Izumi eme közkedvelt modellje egyértelműen teljesítményorientált, magas szintű technológiával felvértezett modell, a legigényesebb kerékpárosok számára készül.

pearl_izumi_5Jellemzők:

 • vízhatlan membránnal ellátott technikai alapanyag (258 g/m2 10.000 mm vízállósággal)
 • „lélegző” hátsó és hónalj alatti panelek 3000 g/m2/24 óra párolgásértékkel
 • gallér alatt elhelyezett borított szellőzőnyílás
 • sportos szabás a legpontosabb és legkényelmesebb illeszkedés érdekében
 • teljes hosszúságában fedi a testet, benntartva a meleget
 • felcsúszást megelőző szilikon derékszegély
 • meghosszabbított mandzsetta pontos záródással
 • magas gallér kényelmes hőszigetelő béléssel
 • könnyen kezelhető minőségi cipzárak
 • mellső cipzár vízzáró szigeteléssel
 • zseb elől mellkas magasságban és egy a háton, ezen belül egy további zárható zseb
 • minden irányban fényvisszaverő felülettel ellátva
 • többféle színben kapható

Ajánlott fogyasztó ár: 39 990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo