fbpx

Parktool PMP-4.2 minimpumpa

A nagyobb méretű gumikat is gyorsan fel lehet fújni a Parktool PMP-4.2 minipumpával, ami egy nyomásra nagy mennyiségű levegőt fúj ki. Optimális választás MTB-ot használól számára, de a gravel bringások és a trekkingesek is bátran választhatják. A gyártó adatai szerint 6 bar a maximális nyomása.

Parktool szerszámok minőségére nem igazán szokott panasz érkezni, ugyanez igaz a márka pumpáira is, minden eszköznél a tartósság fontos szerepet játszik. Ez jól látható a PMP-4.2 minipumpánál is, aminél a pumpatest erős alumíniumból, a fogantyú és a fej pedig minőségi műanyagból készültek, hogy minél tovább tudjuk használni ezt a pumpát.

A Parktool PMP-4.2 minipumpa nagy légkamrával rendelkezik, ezáltal egyszerre sok levegőt képes fújni a gumiba, ami a MTB és más szélesebb (nagyobb térfogatú) gumiknál előny, mert gyorsan fel lehet őket fújni vele. Emellett ezzel a pumpával a térfogatához képest nagy nyomást tudunk elérni, a gyártói adat szerint 6 bar a maximális nyomása, mellyel MTB, gravel és trekking kerékpárokhoz ajánljuk. A pumpa fogantyúja kihajtható, ami kényelmesebb pozíciót tesz lehetővé és segít nagyobb erőt kifejteni pumpálás közben.

A Parktool PMP-4.2 auto és szingó/presta szeleppel is kompatibilis, a két szeleptípus között úgy tudunk választani, hogy lecsavarjuk a pumpa fejét és a benne található gumit és műanyagot megfordítjuk. Ennek a megoldásnak az előnye, hogyha elkopna benne a gumi a sok használattól akkor azt ki tudjuk cserélni.

Teszt tapasztalatok:

– Könnyű vele pumpálni a kereket, nincs nagy ellenállása, kényelmes a kihajtható fogantyú.
– A tesztelt minipumpák között a harmadik legnagyobb mennyiségű levegőt fújta ki egy nyomásra, a 25-ös teszt szingó gumiba 50 pumpálásra 2,75 bart fújt.
– 4,8 barig könnyen lehetett összenyomni a pumpát (85 kg-s férfi esetén), de utána hirtelen nagyon nehéz lett és tovább nem próbáltuk (ennyi nyomás bőven elegendő bármilyen MTB, gravel vagy trekking gumijába).
– Stabilan tartotta a feje a szelepet, de ajánlott vigyázni arra, hogy ne rángassuk pumpálás közben.
– 4 bar fölött már kicsit melegedett.

Összegzés:

Sokféle kerékpárhoz optimális választás a Parktool PMP-4.2, gyorsan fel lehet fújni akár széles gumis MTB kerekét, de gravel bringához is optimális választás. Egyszerre sok levegőt fúj, viszont ehhez képest magas nyomás érhető el vele, kicsi ellenállás mellett tudjuk felfújni vele a guminkat. Országútikhoz nem ajánlanánk, mert ahhoz nem tud elég magas nyomást.

Ajánlott fogyasztói ár: 12 480 Ft
További minipumpákért keresd a Bikepro.hu oldalát.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo