fbpx

Parktool PFP-8 műhelypumpa

A Parktool PFP-8 egy hatékony műhelypumpa, amivel kerékpár típustól függetlenül gyorsan fel tudjuk fújni a guminkat. A maximális 11 barhoz sem kell hatalmas erőfeszítés. Talpa integrált nyomás kijelző és minden szeleppel kompatibilis fej teszi teljessé ezt a pumpát.

A Parktool neve a szerszámok terén mindenkinek ismerősen cseng, rengeteg kerékpár műhelyben találkozhatunk ezzel a névvel, nem véletlenül hiszen a minőség szinonimája ez a márkanév. Kiegészítők terén sincs szégyenkeznivalója a gyártónak, amire jó példa a PFP-8 műhelypumpa, mely a nagy légkamrájának köszönhetően gyorsan képes felfújni a kerékpárunk gumiját egészen 11 barig. Bármilyen kerékpártípushoz jó választás, fel tudjuk vele fújni az országúti, MTB, túra, városi, trekking kerékpárunk gumijait egyaránt.

Kompozit talp és kompozit fogantyú teszi stabillá ezt a pumpát, melyeket úgy formáztak, hogy segítsék a pumpálást. A talpban található a nyomás kijelző, ami nagy méretű és jól látható, hogy mindig tudjuk, hogy mekkora nyomás van a gumiban pumpálás közben. A fej minden szeleptípussal (auto, dunlop, szingó/presta) kompatibilis, ráadásul forgatás nélkül, tehát csak rá kell tennünk a szelepre, kinyitni a kart és pumpálni.

Teszt tapasztalatok:

– Nagyon könnyen lehet vele felfújni a kerékpárgumik többségét. A tesztünkben ebből a szemszögből az egyik legjobb.
– A tesztelt pumpák között az átlagnál nagyobb mennyiségű levegőt fújt ki egy nyomásra, a 25-ös teszt szingó gumiba 20 pumpálásra 6,3 bart fújt.
– 10 barig könnyen lehetett lenyomni a pumpát (85 kg-s férfi esetén), az ígért 11 bart is tudta, 10 bar fölött már rugalmasságot lehetett érezni fújás közben, a talp és a fogantyú is kicsit hajlottak.
– A fej jól tartotta magát a normál szelepen, viszont a szelephosszabbítóról hamar leugrott ezért ott kellett valaki aki ráfogta.

Összegzés:

Jól használható, minőségi műhelypumpa, amivel bármelyik kerékpár gumiját gyorsan fel lehet fújni. Egyszerre sok levegőt fúj, de magas nyomásnál is az átlagnál könnyebb vele pumpálni, stabil. MTB-hoz, túra kerékpárhoz, városi bringához és országútihoz is ajánlott. Nagy nyomású országúti-, pálya szingó esetén szelephosszabbító mellett még egy embert segítségül kell hívnunk.

Ajánlott fogyasztói ár: 27 700 Ft
Ha jó műhelypumpát keresel nézz körbe a Bikepro.hu oldalán.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo