fbpx

Pályakerékpár Európa-bajnokság 1. nap: Borissza Johanna 13. scratchben

A Bulgáriában rendezett Pályakerékpár Európa-bajnokság első napján hazánkat Borissza Johanna képviselte a női scratch futamban, ahol a 13. helyet szerezte meg.

November 11.-15. között rendezik a bulgáriai Plovdivban a Pályakerékpár Európa-bajnokságot, ahol kontinensünk legjobbjai között magyar versenyzők is szerepelnek. Az első napon Borissza Johanna révén voltunk érdekeltek, aki a női scratchben állt rajthoz. (A scratch versenyszámban a győztes az, aki elsőként áthalad a célvonalon, gyakorlatilag egy véghajrás mezőnyversenynek is nevezhetjük, ezért kétféle taktikát választanak a versenyzők, vagy szökni próbálnak körelőny elérésének reményében vagy a véghajrára mennek rá.)

Az elit nők számára 40 kör, azaz 10 km volt a táv. A verseny a megszokott módon kezdődött, mindenki beszállt a vezetésbe és sokáig semmi nem történt, szépen haladt együtt a mezőny, akár azt is mondhatnánk, hogy unalmasan fogytak a körök. Amikor már csak körülbelül a táv harmada volt hátra indultak meg az akciók és Hanna Tserakh tudott komolyabb előnyre szert tenni, volt olyan helyzet amikor már több mint fél kör előnye volt a fehérorosz kerékpárosnak. Már-már azt lehetett hinni, hogy haza fog érni, de az utolsó körökben páran robbantottak a mezőnyből és végül az utolsó kanyarban az olasz Martina Fidanza utolérte Tserakhot és még a cél előtt könnyedén megelőzte ezzel megszerezve az Európa-bajnoki címet. Borissza Johanna a mezőnnyel érkezett és a 13. helyet tudta megszerezni.

Csütörtökön is szurkolhatunk magyaroknak az EB-n, az Eurosport1-en élőben követhető a verseny.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo