fbpx

Palotai győzelemmel hangolt a Jugendtourra

Az elmúlt hónapban igen belehúzott az osztrák RC ARBÖ-OSL Wohnen-Tom Tailor-RBK-Wörgl csapatának magyar kerékpárosa, Palotai Péter. Július első hétvégéjén az „Inzinger Bergrennen” 16 kilométeres hegyi időfutamán nyert meggyőző fölénnyel, a hónap végén pedig a mezőnyversenyeken jeleskedett…

A magyar országúti bajnokság helyett az „Erlauftaler Radsporttage” versenyre utazott csapatával, ahol első nap a 60 kilométeres táv végén az élmezőny tagjaként érkezett:
„Már ekkor is erősnek éreztem magam, én húztam fel minden körben a mezőnyt a hegyre, próbáltam szökni is, de nem igazán jött össze. A mezőnybefutó nem az én műfajom, így a végeredménybe már nem tudtam beleszólni. Ennek ellenére a verseny után többen gratuláltak, hogy jól mentem.”

Palotai Péter az inzing hegyi időfutam dobogóján

A másnapi 63 kilométeres szakaszon a technika kissé megtréfálta Pétert, ő pedig a mezőnyt: szenzációs versenyzéssel végül a dobogó 2. fokára állhatott fel!
„Már a hét elején gondjaim voltak, nem működött jól a hátsó váltóm. Láncot cseréltünk, úgy tűnt rendben van minden. Az első kör végén azonban elszakadt a bowden… Fel akartam adni, de a csapatfőnök Günther azt mondta, próbáljak meg végigmenni, hiszen előző nap is nagyon erős voltam. Ezután kónuszon belószoltam hegynek felfelé, csak egy ember tudott velem jönni, a legvégén ért utol minket még egy srác, a sprintbefutónál második lettem. A mezőny elég furcsán nézett, ahogy kónuszon mentem fel a hegyre…”

Ezzel azonban még nincs vége a történetnek. Az elmúlt hétvégén a 3 szakaszos „Youngster Tour” szerepelt a versenyprogramban, ahol az első napi bukása után a 64 kilométeres 2. szakasz végén Péter egyedül érkezett a célba, 35 másodperccel az üldözőboly előtt, megszerezve ezzel első mezőnyversenyen aratott ausztriai győzelmét!

A felkészülés tehát sikeresnek mondható, a főpróba is jól sikerült, Péter bizakodva várhatja az augusztus 11-én kezdődő 5 szakaszos versenyt, amely Európa legrangosabb megmérettetése az U17 korosztályban. A „23. ASVÖ-Radjugendtour” viadalon a magyar válogatottal vesz részt, rajta kívül tagja az utazó keretnek az idei magyar bajnok Katona Bálint (Tamási KE), valamint csapattársa Illés Zsolt. A KSI színeit Bedike Marcell és Stubán Ferenc képviselik, a csapat hatodik tagja az egész évben jó teljesítményt nyújtó Hartmann József (Pécsi Junior KE).

Fotó és szöveg forrása: Cycling Sport Center sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo