fbpx

P-Nívós Europe Tour győzelem Romániában

A Román kerékpáros körverseny 1934 óta íródó történelme során először született magyar győzelem, a P-Nívó-Betonexpressz 2000-Corratec versenyzője, Cador Rida révén. A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) Europe Tour-sorozatába tartozó Román körversenyt 45. alkalommal rendezték meg, a mezőny egy héttel ezelőtt a moldovai országrészben található Botosaniból rajtolt, majd erdélyi nagyvárosokon – többek között Csíkszeredán, Nagyszebenen és Segesváron – áthaladva a Fekete-tenger partján, Constantában ért célba.

Az első magyar kontinentális csapat a nyolcnapos, 1200 kilométeres körverseny során kiemelkedően teljesített, a magyar Cador Rida és az olasz Davide D’Angelo révén két szakaszgyőzelmet szerzett, emellett a befutók során négy második és két harmadik helyet ért el. A legnagyobb siker azonban kétségtelenül Cador Ridáé: a tatai születésű, francia édesapától és magyar édesanyától származó, évek óta Magyarországon élő 27 esztendős sportoló ragyogó teljesítményének köszönhetően megszerezte az összetett győzelmet és az ezért járó sárga trikót déli szomszédunk nemzeti körversenyén!

Cador a hegyi pontversenyben is diadalmaskodott, így a constantai ünnepélyes eredményhirdetés során a zöld mezt is átvehette. A P-Nívó-Betonexpressz 2000-Corratec olasz légiósa, Davide D’Angelo az összetett pontversenyben lett első, míg a magyar klub a csapatversenyt nyerte meg nagy fölénnyel.

„Nehéz szavakat találni az öröm pillanataiban, úgy érzem, hogy a mögöttünk hagyott napok során a csapat egy szinttel magasabbra lépett. A versenyzőim rendkívül fegyelmezetten hajtották végre a taktikai utasításokat és nem mellékesen nagyon sikeresen szerepeltek: utána kell számolni pontosan, de szinte biztosan száznál több Europe Tour-pontot gyűjtöttünk a Román körversenyen!” – nyilatkozta a constantai befutót követően Stubán Ferenc csapatfőnök.

A záróetapon amúgy már nem kellett heves támadásokat kivédenie a magyar csapatnak, a mezőny beletörődött, hogy a tekintélyes előnnyel vezető Cador Rida lesz az összetett verseny győztese, így csak az volt a kérdés, ki nyeri az utolsó szakaszt. A befutónál az olasz pályaválogatott tagja, Giampolo Biolo ünnepelhetett, a magyar csapat versenyzői közül Davide D’Angelo szerepelt a legjobban, aki az ötödik helyen futott be.

Részletek, versenyzői beszámolók, eredmények és további érdekességek a klub hivatalos honlapján, a www.pnivo.com internetcímen találhatóak!

Forrás: P-Nívó sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo