fbpx

Oquo: MTB kerékmárkával bővíti portfólióját az Orbea

Trail, enduro és XC kerekek: két alumínium és három karbon kerékszettel mutatkozik be az Orbea kerékmárkája, az Oquo.

Az Orbea egy új kerékmárkával jelent meg a piacon, a baszk gyártó prémium kategóriás kerekeit Oquo márkanév alatt találhatjuk. Kezdésként öt új MTB kerékszettet mutatott be a gyártó, melyek közül kettő alumínium-, három pedig karbon felnis, a kerekek lefedik az XC, enduro és trail kategóriákat. Az öt modellt két csoportja osztja a gyártó, a Mountain Performance kategóriába tartozó kerekek elsősorban a súlycsökkentést részesítik előnyben és XC-re, trail felhasználásra ajánlja a gyártó, míg a Mountain Control kategóriába tartozók tartósabbak és jobban alkalmasak trail és enduro felhasználásra durvább terepen.

Az Oquo kerekek attól függetlenül, hogy karbon vagy alu felnisek, mind DT Swiss agyakkal és Sapim küllőkkel vannak fűzve. A lánckeréksor kompatibilitás teljesen megoldott, mindegyik modell kapható Shimano Micro Spline vagy SRAM XD rotorral.

Az Qquo kerekeknél az első és a hátsó felni más felépítésű, annak megfelelően tervezték őket, hogy milyen terhelést kapnak. A felnik aszimmetrikusak, hogy a küllők feszessége minél egyenletesebb lehessen és kevesebb küllőméretet kelljen használniuk a gyártásnál és nem mellesleg erősebb kerék fűzhető így. Ezenfelül az összes felni hookless profillal készül.

Az Oquo a kerekeket Baszkföldön gyártja, így sokkal könnyebben személyre tudja szabni őket, gondolva itt a különböző rotorokra és a felnik matricázására. Minden kerék keréktáskával, tömlő nélküli szelepekkel és tömítőfolyadékkal érkezik a dobozban.

A csúcskategóriás XC kerekek ára 1999 euró, a legolcsóbb Oquo kerékkészlet ára pedig 599 euró.

Mountain Control kerekek

Az MC32 Ltd és az MC32 Team alkotják az Oquo Mountain Control kategóriáját, amely a márka szerint a megbízhatóságot részesíti előnyben a sebességgel szemben.

MC32 Ltd

Az Oquo legerősebb kereke az MC32 Ltd, ami a karbon felni nyújtotta tömeg előnynek és a robusztus felépítésének köszönhetően az Enduro World Series versenyzőinek választása. A 29″-os méretben készül, karbon felnivel, DT350 agyakkal és Sapim D-Sprint Race küllőkkel.

MC32 Team

Azoknak az enduro bringásoknak, akik ragaszkodnak az alumínium felnihez. Elérhető 27,5″-os és 29″-os méretben is, az Ltd modellhez hasonlóan DT 350 agyakkal és Sapim D-Sprint küllőkkel.

 

Mountain Performance kerekek

A Mountain Performance kategória két karbon és egy alumínium felnis kerékszettből áll.

MP30 Ltd

Az Oquo legkönnyebb és leggyorsabb kereke a az MP30 Ltd, ami mindössze 1300 gramm (ez a legdrágább is, 1999 euróba kerül.) A 29″-os karbon felnikbeDT240 S CL kerékagyak vannak Sapim CX Ray TCS küllőkkel fűzve.

MP30 Team

Az MP30 Team még mindig egy könnyű és merev kerékszett, a gyári adatok szerint 1480 gramm. A 29″-os karbon felnik mellett DT 350 CL agyak és Sapim D-Sprint küllők alkotják a kerekeket.

MP28 Pro

Az Oquo pénztárcabarát kerékszettje, ami megfizethető ár mellett kínál minőséget és megbízhatóságot. A 29″-os alu felnikbe DT350 agyakat fűztek Sapim Race küllőkkel. A kerékszett ára 599 euró.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo