fbpx

„One Belt One Road” Cycling Tournament of Qinghai Lake-Hungary: kínai-magyar kerékpáros verseny

Május 4-én reggel 9 órakor az Asia Centertől rajtol az első, Budapest és Hatvan között megrendezésre kerülő Qinghai Lake Országúti Kerékpárverseny, amelyen öt nemzet sportolói képviseltetik magukat. A 135,3 kilométer hosszú, a résztvevőket kemény erőpróba elé állító viadal befutója Hatvanban lesz. 

A mezőny Budapestről Fót, Veresegyháza, Galgamácsa és Aszód érintésével érkezik meg Hatvanba. A verseny legjobbjai a dicsőség mellett komoly pénzjutalomban is részesülnek.

A magyar-kínai diplomáciai kapcsolatok 70. évfordulóján különösen nagy jelentőséggel bír ez az esemény. Azon túl, hogy a verseny újabb mérföldkő a nemzetközi sportkapcsolatok építése terén, talán a legnagyobb érdeme, hogy Magyarországot elhelyezi az ázsiai régió kerékpáros térképén is. Hozzájárul a pozitív Magyarország-imázs kialakításához, ebben a rendező városok kiemelkedő módon vesznek részt. A Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával indult el az az előkészítő munka, amelynek köszönhetően sikerül itthon is megrendezni a 2002-óta létező Qinghai Lake versenysorozat idei hazai viadalát, melynek fővédnöke Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Tájékoztatásért és Magyarország Nemzetközi Megjelenítéséért Felelős Államtitkára.

A magyar-kínai kapcsolatok soha nem voltak olyan jók, mint jelenleg. A két ország egymás kölcsönös tiszteletére építve fejleszti együttműködését a gazdaság, a kultúra és a sport területén is.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo