fbpx

Október 2-án a Lupa Beachen kezdődik a cyclo-cross szezon

Egy nem mindennapi helyszínen rendezik a 2021-2022-es hazai cyclo-cross szezon első versenyét, ugyanis a Lupa Beach ad otthon a Kometa Cyclo-cross Challenge első fordulójának, amiről a többségünknek elsőre a strandolás jutna eszébe, de ott a sok homok, a tengerparti környezete és persze a kiváló infrastruktúra. Tehát minden adott egy szuper cyclo-cross versenyhez. Ennek kapcsán kérdeztük a verseny szervezőjét, Sós Sándort.

Bikemag: Egy elég különleges helyszínen fogjátok megrendezni a szezon első cyclo-cross versenyét. A budapestiek többsége biztos hallott már a Lupa Beachről, de azoknak a kedvéért, akik nem ismernék, tudnál mesélni róla? És arról, hogy miért ezt a helyet választották a szezonnyitó verseny helyszínének?

Sós Sándor: A Lupa Beach Budapest tengerpartja, gyönyörű strandot építettek itt fel tengeri homokkal, minőségi szolgáltatásokkal, a strand lényegében olyan mintha az Adria tengerpartján lennénk. Már tavaly is szerettünk volna itt versenyt rendezni, de sajnos a pandémia közbeszólt.
Azért esett a választásunk a Lupa Beachre, mert szerettük volna elhozni a belga és a holland tengerparti cyclo-cross versenyek hangulatát Magyarországra, amire a Lupa Beach strandja alkalmas lehet. Kicsit hunyorítva olyan mintha a tengerparton lennénk. Emellett a strand infrastruktúrája nagyon magas színvonalú, tökéletes lehetőséget biztosít egy minőségi cyclo-cross verseny megrendezésre. Például egy VIP terem is található itt, ahol a verseny ideje alatt partnertalálkozó lesz különböző vállalatok számára miközben körülöttük a cyclo-cross verseny fog zajlani, amit az üvegfalakon keresztül tudnak nézni, hasonlóan mint egy Forma1-es versenyen.

 

Bikemag: A helyszínből adódik a pálya kérdése. Milyen pályára számíthatunk? Sok lesz a homok?

Sós Sándor: Igen, sok homok lesz. De olyan homokra kell gondolni, ami a part mentén összetömörül és lehet rajta haladni. Hasonló lesz az idei világbajnokság pályájához, az egyik oldalon a víz fogja határolni a pályát, a másik oldalon pedig a szalagok. Természetesen a kanyarokban figyelni kell majd, mert az első kereket könnyen elviszi a homok. A hely adottságai miatt túl sok szintet nem fog tartalmazni a pálya, de a homok kellő nehézséget fog jelenteni. Ezenfelül egyéb akadályokkal is készülünk.
A pályát most is Buzsó építi, de számára is újdonság egy ilyen jellegű pálya megtervezése, sőt még versenyezni sem versenyzett ilyenen, viszont az első tesztkörök után szerelem első látásra neki. Kíváncsiak vagyunk, hogy az indulóknak mennyire fog tetszeni a pálya, vagy nagyon utálni fogják vagy nagyon szeretni.

Bikemag: Köszönjük. Már mi is várjuk a versenyt.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo