fbpx

Nyugatról terjed a McDonald’s BringaMánia

Magyarország nyugati csücskéből, Zalakarosról indult hódító útjára a McDonald’s BringaMánia, egész napon át tartó bringás programokkal!

Rajtol az országúti Maraton

Rajtol az országúti Maraton

A McDonald’s BringaMánia Park a népszerű országúti kerékpáros tömegsport rendezvénnyel, a Zalakaros Maratonnal karöltve debütált, július 24-én, szombaton, pirosba öltöztetve a fürdőjéről híres zalai település főterét. Még a délelőtt esőbe hajló időjárás sem szegte kedvét a nagyszámú érdeklődőknek, akik nézőként vagy aktívan részt vettek a különböző attrakciókon.

A versenyzők 45 és 90 kilométeres távok között választhattak

A versenyzők 45 és 90 kilométeres távok között választhattak

A Zalakaros Maratonon szokás szerint nagy létszámú mezőny gyűlt össze, a bringások 90 és 45 kilométeres távon mérhették össze erejüket több kategóriában. Az útvonal a Kis-Balatont érintve a karosi szőlődombok felé kanyarodott vissza, ahol a meredek kaptatókon már nem a tájban gyönyörködtek, hanem kőkeményen terhelték a pedált a befutó előtt. A hölgyek között 45 kilométeren Módos Gabriella, a férfiak között 90 kilométeren Rónaszéki Balázs volt a leggyorsabb.

Kerékpártúrázásra is adódott alkalom

Kerékpártúrázásra is adódott alkalom

Akiben kevésbé munkálkodott a versenyszellem, lenyűgöző helyeken túrázhatott a Kis-Balaton térségében, érintve a fokozottan védett természetvédelmi területnek számító Kányavári-szigetet.

Komoly érdeklődés kísérte az extrém bringások freestyle bemutatóját

Komoly érdeklődés kísérte az extrém bringások freestyle bemutatóját

Persze nem mindenki az országúton terhelte a pedált, a McDonald’s BringaMánia Park területén rengetegen tapsoltak a legügyesebb magyar extrém bringások freestyle bemutatóján. Nagy „Gizmo” Attila csapata elképesztő trükköket, szaltókat és hangulatot varázsolt, a műsor végére már üvöltő tömeg legnagyobb örömére. A megrögzött focirajongók is találtak olyan játékot, melyet kapura játszanak: a Bringapóló bemutatón egy kevésbé ismert, a lovaspólóhoz hasonló sportág mutatkozott be. Akik kedvet kaptak, maguk is lendíthettek párat az ütőkkel.

Bemutatkozott itt is az újkeletű kerékpáros szakág: a bringapóló

Bemutatkozott itt is az újkeletű kerékpáros szakág: a bringapóló

Természetesen a McDonald’s BringaMánia Park legfőképpen a gyermekekről szólt, akik ügyességi pályán gyakorolhatták a kerékpár kezelését, sőt összemérhették egymással is tudásukat különböző játékok keretein belül. Akadt, aki nagyon örülhetett a nap végén, ugyanis a tombolán kisorsolt értékes ajándékok mellett egy kerékpár is gazdára talált!

A legkisebbek is kipróbálhatták magukat

A legkisebbek is kipróbálhatták magukat

És nincs megállás, a McDonald’s BringaMánia folytatódik! Legközelebb augusztus 8-án, a debreceni Ötholdas Pagony játszótérre érkezik a BringaMánia Park. Ezt követően szeptember 25-én Győrben, az Ifjúság útja Barátság Sportparkban épül fel az ügyességi pálya és érkezik a számtalan szórakoztató program. Szeptember 12-én pedig tényleg minden a bringázásáról fog szólni: Budapesten, a Népstadion területére várják a szervezők a bringázás szerelmeseit. McDonald’s BringaMánia Nap nagyszerű szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget kínál kicsiknek és nagyoknak!

Forrás: Vuelta Sportiroda sajtóközlemény
Csatolt fotók: Vuelta Sportiroda / Takács Tamás

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo