fbpx

Nyeregben világbajnoki csapatunk

Hosszú évek munkájának eredményeképpen stabilizálódni látszik a legjobb magyar országúti bringások pozíciója a világ élmezőnyében, hiszen 2008-hoz hasonlóan ismét három versenyzővel képviselhetik hazájukat a nemzetközi kerékpársport legfontosabb egynapos eseményén, a világbajnokság elit férfi mezőnyversenyén. Alig két héttel a svájci Mendrisióban, szeptember 27-én sorra kerülő 262 kilométeres futam előtt, válogatottunk hátterével kapcsolatban is jó híreket kaptunk.

Közel tíz éve, első és jelenleg egyetlen kontinentális profi csapatunk, a Betonexpressz 2000 – Limonta főszponzorának segítségével kezdődött a hazai kerékpársportban ez a felfelé ívelő folyamat. Ennek eredményeképpen most arról beszélhetünk, hogy Magyarország stabil része a nemzetközi elitnek, tavaly nemzetként kvalifikáltunk a pekingi olimpiára, az Europe Tour versenysorozatban elért eredmények alapján három fővel lehettünk ott az olaszországi világbajnokságon, s idén is sikerült megismételni ugyanezt a sikert.

valogatott

A magyar válogatott szövetségi kapitánya és egyben a Betonexpressz 2000 – Limonta sportigazgatója, Stubán Ferenc örömmel értékelt a szeptember utolsó vasárnapján, több televíziós csatornán élő közvetítésben látható versenyt megelőzően:

„A magyar kerékpársport nagy sikereként kell értékelnünk, hogy jelenleg a világbajnoki mezőny stabil része vagyunk az elmúlt évek nehézségei után, ami egyben azt is jelenti, hogy ezt a szintet tartva a 2012-es londoni olimpiára is biztosan kvalifikálnánk.

Az elit férfi mezőnyversenyen a magyar bajnok, Cziráki István, pekingi olimpikonunk, Kusztor Péter és Ivanics Gergely képviseli majd hazánkat. Czirákitól és Kusztortól szép eredmény lenne a verseny értékelhető befejezése, ehhez tudni kell, hogy a világ élmezőnyével kell majd felvenniük a harcot, és minden idők egyik legnehezebb pályáján várhatóan a fél mezőny sem fogja megúszni a futamot körhátrány, illetve kiszólítás nélkül. Ivaniccsal egy meglepetésre készülünk…

BLM

Az időfutamban a magyar bajnok, Cador Rida és Madaras Zoltán indul majd, a 23 év alattiak futamában Lovassy Krisztián, Vígh Zoltán és Simon Balázs, időfutamon pedig Fejes Gábor. Lovassyról tudni kell, hogy várakozásokon felüli teljesítményt nyújtott a Betonexpressz 2000 Limonta csapatában, első évében és a 23 év alattiak összes kvalifikációs pontját egymaga szerezte az Europe Tour sorozatban.

Szeretném még elmondani, nagyon jól esik, hogy úgy néz ki, szövetségi és állami szinten is kezdik elismerni munkánkat, a Magyar Olimpiai Bizottság például jelentős részét fedezi idén a világbajnoki részvételünknek. A világbajnokság elit férfi mezőnyversenye több órás élő televíziós közvetítése a támogatóknak is értékes felület, így a külföldi szponzorok érdeklődése is megnőtt, a Bete jóvoltából a napokban kaptunk meg a képen is látható egyedileg készített, nemzeti színű Mata kerékpárokat, a jelenlegi csúcstechnikával felszerelve.

forrás: Takács Tamás / Bringahirado.hu

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo