fbpx

Northwave Raptor GTX MTB téli cipő

Az Eurobike kapcsán már beszámoltunk a Northwave 2018-as újdonságairól, ahol röviden szót ejtettünk a legújabb terepre szánt téli cipőről, a Raptor GTX-ről. A kiállítás után alig telt el másfél hónap és a hazai forgalmazó jóvoltából már a kezünkben tarthattuk ezt a csúcskategóriás cipőt, hogy bemutassuk a téli lábbelik iránt érdeklődőknek.

Késő ősszel, télen kerékpározás közben leginkább a végtagjainkon érezzük a hideget, biztos mindenkinek volt már olyan élménye télen, hogy annyira fáztak lábujjai, hogy elviselhetetlen fájdalmat érzett bennük a hidegtől. A Northwave ezért kifejezetten nagy figyelmet fordít a téli cipők fejlesztésére, hogy a kerékpárosok télen is a legnagyobb kényelmemben hódolhassanak a kedvenc sportjuknak. 2018-ra egy teljesen új modellel, a Raptor GTX-szel, jelentek meg a piacon, ami tökéletes társunk lehet téli montizásaink során.

A Raptor GTX felsőrészében Gore-Tex Pique membrán található, mely távol tartja a cipőtől a vizet és szelet, de emellett szellőzik is, ezáltal biztosítja a sportolás közben keletkezett izzadtság elpárologtatását és optimálisan melegen tartja lábunkat, nem fülledünk be és idővel nem fogunk a nedvességben tocsogni, mint egy nem lélegzős membránnal rendelkező cipőben. Ez egy nagyon fontos tulajdonsága egy jó téli cipőnek, hiszen legyen az bármennyire meleg, a nedvesség idővel áthűl és elkezd fázni miatta a lábunk. Ahhoz, hogy a rendszer működjön, fontos a megfelelő zokni kiválasztása, mindenképpen sportoláshoz tervezett technikai zoknit (mint például a Northwave Husky Ceramic Tech 2) viseljünk, ami elszállítja a lábunkról a nedvességet a cipő felé, ami a speciális membránnak köszönhetően elpárologtatja azt és így a lábunk végig száraz marad kerékpározás közben. A talpbetét is GTX membránnal rendelkezik, mely tökéletesen összhangban működik a felsőrésszel.

Az eddigi Northwave téli cipőkhöz képest a Raptor GTX egy merőben új szárkialakítással rendelkezik, a Neoprene Climaflex bokarész teljes mozgásszabadságot biztosít extra rugalmas anyagának köszönhetően, tekerés közben lóghat a sarkunk vagy akár spiccelhetünk is a bokarész végig nyomáspontmentesen tökéletesen illeszkedik a lábunkra. A Gore-Tex Rattler membrán biztosítja, hogy a bokarész ne ázzon be, ezáltal esős időben is használható legyen a cipő. Ezért is fontos a tökéletes illeszkedés, hogy fentről se folyjon be a cipőbe a víz, itt fontos megjegyezni, hogy a nadrág szárát is mindig a cipőn kívül viseljük, hiszen a belül hordott nadrágszárról befolyhat a víz a lábbelinkbe.

A Northwave remekül oldotta meg a Raptor GTX tökéletes illeszkedését, egy úgynevezett BioMap Aero Overlap konstrukciót használnak, nem található nyelv, hanem azon a részen a cipő két rétege egymáson csúszik a szorítás hatására. Nincsenek felesleges elemek a cipő külső részén, így mind megjelenésében mind aerodinamikai mutatókban remekel a Raptor GTX. A megújult SLW2 zárórendszer felel azért, hogy a cipő megfelelően rögzüljön a lábunkra, a speciális “damilos”, tekerőgombos rendszer a BioMap Aero Overlap konstrukcióval együtt egyedülálló illeszkedést tesz lehetővé.

Jaws karbonnal és természetes gumival megerősített talpa kiemelkedő tapadást biztosít még a téli csúszós emelkedőkön is és a merevségre sem lehet panaszunk, a maximális hatékonyság jegyében tervezték meg a Raptor GTX talpát.

A Raptor GTX egész felsőrészén erősítések találhatók, melyek terepen védik lábunkat a különböző behatásoktól, télen is ugyanúgy előfordulhat, hogy felcsapódik egy ág vagy belerúgunk véletlenül valamibe, ezekkel szemben védelemre van szükségünk. A sarokrészbe integrált védelmet épített be a Northwave, mely a láb hátsó harmadát biztonsággal a helyén tartja. A Raptor GTX-et 360 fokban fényvisszaverő elemekkel látták el, gondolva arra, hogy télen sokkal rosszabbak a látási viszonyok, ezért minden egyes ruhadarabot meg kell ragadni arra, hogy jobban látszódjunk.

A Northwave -5 és +15 fok közé ajánlja a Raptor GTX-et, ami Magyarországon többnyire lefedi a téli hőmérséklet tartományt. Azok, akik még ennél is hidegebben szeretnének kerékpározni a gyártó a Raptor Arctic GTX-es ajánlja, melyet a Koala membránnak köszönhetően akár -15 fokban is viselhetünk.

Jellemzők:
– Jaws carbon reinforced talp kellő merevséggel és kiemelkedő tapadással
– Víz- és szélálló Gore-Tex® Pique membránnal ellátott felsőrész, mely optimálisan melegen tartja a lábakat
– BioMap Aero Overlap konstrukció, kényelmes, lábra simuló kivitel, kiváló aerodinamikai tulajdonságokkal
– Az egész felsőrészen körbefutó erősítések az extra védelemért.
– Megújult SLW2 zárórendszerrel, mely egyedülálló illeszkedést tesz lehetővé
– A Neoprene Climaflex bokarész extra mozgásszabadságot biztosít, minimalizálja a nyomáspontokat, és egyúttal vizet is kívül tartja
– Az integrált sarokvédelem biztonsággal tartja a helyén a láb hátsó harmadát
-A speciális GTX talpbetét tökéletes összhangban működik a felsőrész membránjával
– A 360fok-ban elhelyezett fényvisszaverő betétek extra láthatóságot biztosítanak
– -5 és +15 fok közötti használatra ajánlott
– Fekete és fluo sárga színben

Ajánlott fogyasztói ár: 68 990 Ft
További információért keresd a forgalmazó honlapját
2018-as Northwave téli ruha körkép

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo