fbpx

Northwave Fast Selective Protection nadrág

A Northwave téli újdonságai között szerepel a Fast Selective Protection nadrág, ami egy igazi telitalálat, a védelmet és a magas szintű komfortot ötvözi, az őszi/téli hideg napokon maximális mozgásszabadság mellett megfelelő védelmét biztosít alsó végtagjainknak.

A Selective Protection technológiának köszönhetően a nadrág azokon a helyeken biztosít védelmet, ahol arra feltétlenül szükségünk van, ennek eredményeképpen a hideg téli időben sem fognak benne kihűlni a kritikus testrészeink ( pl a combunk és a térdünk). Emellett rendkívül szabadon tudunk mozogni benne a legtöbb vastag anyagú téli nadrággal szemben.

A Fast Selective Protection a kritikus részeken (comb, térd) három rétegű, lélegző, víz- és szélálló, bolyhos technikai alapanyagból készült, melyet egy új fejlesztésű rugalmas H2O membránnal láttak el. Az eddig használt membránokhoz képest ez a membrán sokkal rugalmasabb, ezáltal a nadrág, kényelmesebben, jobban illeszkedik a kerékpáros testére. 10000 mm-ig vízálló, tehát a fontos testrészeink nedves időben is védve maradnak. A lélegző, szél- és vízálló tulajdonságoknak köszönhetően a nedvesség kívülről nem jut be, a bent keletkező párát, izzadtságot pedig a membrán elpárologtatja, ezáltal a combunk és a térdünk mindig optimális hőmérsékleten dolgozhatnak.

Az oldalsó panelek és a lábszár anyagául a Northwave a Carvico Vuelta® anyagot választotta, mely extrán rugalmas, nagy mozgásszabadságot biztosító anyag, ettől lesz igazán kényelmes a Fast Selective Protection, mert bármennyire is sokat fejlődtek a membránok az elmúlt években, még mindig kicsit merevek, kevésbé elasztikusak az imént említett anyaghoz képest. Emiatt a méretválasztásnál oda kell figyelni, mert nagy az esély rá, hogy egy Total Protection nadrágból nagyobbat kell választani, mint a nyári modellekből. A Selective Protection-nél is mindenképpen érdemes felpróbálni vásárlás előtt, mert ezekben is található membrán, ami nem tágul úgy, de a rugalmas oldalsó panelnek köszönhetően könnyebben feljön combban. Próbáltam mindkét modellt azonos méretben és a Selective Protection kb fél számmal nagyobb volt érzetre.

A jó anyagválasztás mellett a BioMap ergonomikus kialakítás felel a tökéletesen akadálymentes mozgásért, a Fast Selective Protection egyáltalán nem gátol kerékpározás közben, emellett kifejezetten aerodinamikus viselet. Deréktől fölfelé Miti Thermodream® anyagból készült a nadrág, ez egy meleg érzetet adó, jól lélegző anyag, ami segít a dzseki alatt keletkező pára, izzadtság elpárologtatásában.

Az egyik legjobb betét került a Fast Selective Protection-be, a K130, ami egy előre formázott darab, ránézésre nem látszik rajta semmi extra, de megnyomkodva érezhető az anatómia kialakítás, valójában a formázás a legtöbb betéttel ellentétben nem felénk, hanem a nyereg felé áll. Garantáltan nem fogunk csalódni ebben a betétben hosszabb bringázások során sem.

A bokarész kialakítása megegyezik a csúcs Lightning modellével, ugyanúgy 4,5 cm széles rugalmas anyagból készült, melyen szilikon rátéteket találunk a szár felcsúszása ellen. Fényvisszaverős YKK cipzárak segítségével tudjuk kinyitni a bokarészt és így felvenni a nadrágot.

-5 és +10 fok közé ajánlja a gyártó a Fast Selective Protection-t, ami jól modellezi a hazai őszi/téli hőmérsékleti tartományt, mindkét évszakban hibátlan választás, száraz vagy enyhén nedves időben megfelelő védelmet nyújt érzékeny részeinknek, csapadékosabb időben pedig a Lightning Total Protection-t választanám.

Jellemzők:
– BioMap ergonomikus kialakítás
– Nagy mozgásszabadság mellett nyújt a víz- és szélvédelmet.
– A K130-as előre formázott ülepbetét kiemelt kényelmet biztosít a nyeregben.
– A kritikus részeken 3 rétegű, lélegző, bolyhos technikai anyagból
– Szél- és vízálló, rugalmas H2O membránnal, 10.000 mm-ig vízálló, kiválóan lélegző, különösen flexibilis, nagy mozgásszabadságot biztosító kialakítás.
– Az oldalsó paneleken és lábszáron extra rugalmas Carvico Vuelta® anyag biztosítja a kényelmet
– Mikroszálas Miti Thermodream® anyagú kantárok.
– Könnyen fel- és levehető, 4,5 cm-es, széles, rugalmas bokakialakítás, fényvisszaverős YKK cipzárakkal.
– -5 és +10 fok közötti használatra ajánlott

Ajánlott fogyasztói ár: 44 990 Ft
További információért keresd a forgalmazó honlapját
2018-as Northwave téli ruha körkép

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo