fbpx

Northwave Extreme H2O Light Total Protection dzseki

A ködös, hűvös őszi reggeleken, amikor a hőmérő csak 5-6 fokot mutat, de egy-két órán belül felmelegszik a levegő, nincs szükségünk kifejezetten téli kerékpáros kabátra, de kell valami, ami megvéd a nedvességtől és a hideg menetszéltől, ilyen körülményekre kínálja a Northwave az egyik 2018-as újdonságát, az Extreme H2O Light Protection dzsekit, mely nagyon jó választás enyhe téli/őszi felhasználásra.

Mindenkinek, aki egész évben kerékpározik, szüksége van egy átmeneti dzsekire a hosszú ujjú mezes és a téli kabátos idő közé, végül is logikus, hiszen az utcai ruhatárunkban is van kabátunk őszi/enyhe téli időre. Nedves 5-10 fokban a kifejezetten téli kabátok többsége már túl melegnek bizonyulnak, a termo mez szélmellénnyel pedig általában túl hidegnek. Ilyen időjárásban elengedhetetlen egy jó átmeneti kabát, ami megvéd a víztől és a menetszéltől, de emellett megfelelően szellőzik is. A Northwave Extreme H2O Light Total Protection dzseki teljes védelmet biztosít nekünk a széltől és a víztől, megvéd minket a hűvös, nedves időjárás minden viszontagságától.

Az Extreme H2O Light is (akárcsak az Extreme 2) három rétegű technikai alapanyagból készült, melyet egy új fejlesztésű rugalmas, lélegző H2O membránnal láttak el. Az eddigi modellekhez képest ez a membrán sokkal rugalmasabb, ezáltal a dzseki jobban illeszkedik a kerékpáros testére. 10000 mm-ig vízálló, tehát bátran viselhetjük csapadékos időben is. A lélegző, szél- és vízálló tulajdonságok optimális hőháztartást biztosítanak az őszi, enyhe téli kerékpározások során, a nedvességet kívül tartja a dzseki, a bent keletkező izzadtságot, párát pedig a membrán elpárologtatja. Az Extreme H2O Light a dzseki teljes felületén védelmet nyújt, a Total Protection elnevezés is erre utal a nevében, nem kell aggódnunk, hogy honnan jön a víz, a kabát garantáltan megvéd minket minden irányból. Fontos megemlíteni, hogy bármennyire is sokat fejlődtek az elmúlt időben a membránok, még mindig merevebbek, mint a nyári vékony anyagok, tehát mindenképpen érdemes felpróbálni a ruhát vásárlás előtt, mert előfordulhat, hogy egy vagy akár két mérettel nagyobbra van szükségünk belőle, mint a nyári mezünkből.

A Biomap kialakításnak köszönhetően az Extreme H2O tökéletesen illeszkedik viselője testére, már-már egy nyári mez aerodinamikai tulajdonságaival rendelkezik, nem fogja feleslegesen lassítani viselőjét a lobogó kabát, személy szerint én pont ilyen kabátot kerestem az őszi, kora tavaszi edzéseimhez. A dzseki gallérját úgy tervezték, hogy előredőlő versenypozícióban álljon tökéletesen, ezáltal maximális védelmet és kényelmet biztosítva nyakunknak. A felesleges pára a membránon kívül a hónaljnál kialakított szellőzőkön tud távozni, ez a rész mindig kényes izzadás szempontjából, itt extra szellőzésre van szükségünk.

A mez hátulja extrán hosszú, ezáltal védve a derekat a hátsó kerékről felcsapódó víztől, az őszi időben előfordul, hogy nem száradnak fel az utak és nincs is annál kellemetlenebb érzés, mint amikor a derekunkra folyamatosan érkezik a hideg folyadék. A dzseki felcsúszását megakadályozandó szilikon csík található az Extreme H2O Light derékrészének alján.

A mez hátulján három zsebet találunk, melyekbe a kerékpározáshoz szükséges tárgyainkat rakhatjuk, a zsebeken és kabát egészén 360 fokban végig fényvisszaverőcsíkokat helyezett el a Northwave ezáltal javítva látatóságunkat a hűvös, nedves időjárásban.

+5 és +15 fok között ajánlja a gyártó az Extreme H2O Light Total Protection dzsekit, nedves időben inkább a felső határ körül érdemes viselni, száraz időben pedig akár 5 fokban is felvehetjük. Kihangsúlyozandó, hogy mindössze egy jó minőségű technikai réteget ajánlott a kabát alatt viselni, úgy fog megfelelően működni a szellőzés és a párologtatás.

Jellemzők:
– Enyhe őszi/téli időjárási körülményekhez ajánlott
– Teljesen szél- és vízálló könnyű dzseki, mely megvéd a hűvös, nedves időjárás minden viszontagságától
– 3 rétegű technikai anyagból, rugalmas H2O membránnal, 10.000 mm-ig vízálló, lélegző, különösen flexibilis, nagy mozgásszabadságot biztosító
– BioMap kialakítás
– Testresimuló kivitel
– Versenypozícióhoz tervezett gallérszabás
– Hátul extrán hosszított fazon a még nagyobb védelemért
– Hálós szellőző a hónaljnál
– Szilikon rátétek a derékrészen a dzseki felcsúszása ellen
– Végig cipzáras (YKK) modell
– 3 hátsó zsebbel
– A 360°-ban elhelyezett fényvisszaverő betétek extra láthatóságot biztosítanak
– +5 és +15 fok közötti használatra ajánlott.

Ajánlott fogyasztói ár: 29 990 Ft
További információért keresd a forgalmazó honlapját
2018-as Northwave téli ruha körkép

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások