fbpx

Northwave Arctic Evo 2 téli kesztyű

2018-ra megújult a Northwave egyik legmelegebb téli kesztyűje az Arctic Evo, az eddig is a legzordabb körülmények között kiválóan teljesítő kesztyű még jobb lett, rengeteget fejlesztett rajta a patinás olasz gyártó, mint például új külső vízlepergető bevonatot kapott, érintőképernyő-kompatibilis lett és a tenyere is teljes egészében megváltozott.

A kesztyű nagyon kényes pontja a téli kerékpározásnak, még azoknak is szüksége van jó kesztyűre, akik alapvetően nem fázós kezűek, a hidegre érzékeny kezűek meg szinte mindent pénzt megadnának egy jó kesztyűért. A Northwave természetesen mint minden ruházatból kesztyűből is készít magyar viszonylatban extrémen hideg időjárásra valót. A legmelegebb öt ujjas kesztyűje az Arctic Evo 2, amit a legmagasabb szintű követelményeknek megfelelve tervezett meg az olasz márka.

Az Arctic Evo 2 külső felülete teljesen víz- és szélálló membrán felhasználásával készült, a csapadék és a menetszél nem jut be a kesztyűbe, de az izzadtság képes elpárologni a speciális membránnak köszönhetően. Akárcsak a régi modellben, az újban is, 100 grammos ultravékony Thinsulate mikroszálas bélés melegíti kezünket. Az ergonómikus varrások nem dörzsölik, nem akadályozzák kezünket a mozgásban, észre sem lehet őket venni.

Külseje DWR (Durable water repellent) tartós vízlepergető bevonatot kapott, ezáltal nagyon nehezen fog átázni az Arctic Evo 2. Általában a hüvelykujjnál használódnak el leghamarabb a kesztyűk, ezért egy erősítéssel látta el itt a Northwave a kesztyűt. A hüvelykujj külső részén pedig egy puha törlőfelületet találhatunk, amit elég sok célra tudunk használni. A kesztyű tenyere tartós és jól tapadó szintetikus bőrből készült, mellyel kiválóan lehet fogni a kormányt, ezenkívül vékony gél betéteket és csúszásgátló szilikon nyomatokat is találunk a tenyéren, amik tovább fokozzák a tapadást.

A hüvelykujj és a mutatóujj végére érintőképernyő használatra alkalmas végződéseket tervezett a Northwave, ezáltal könnyedén használhatjuk a mobiltelefonunkat úgy, hogy a kesztyű rajtunk marad, ami nem utolsó szempont, mert a fagypont alatti hőmérsékletben könnyedén “megfagy” a kezünk, ha puszta kézzel fogjuk a telefonunkat. A meleg, rugalmas csuklórész mérete tépőzárral szabályozható, a kabát ujját kényelmesen hordhatjuk a kesztyűn belül. A kézhátra a jobb láthatóság érdekében fényvisszaverő rátéteket helyezett el az olasz gyártó.

Kifejezett hőmérsékleti ajánlást nem adott a Northwave az Arctic Evo 2-re hiszen nagyon különbözőek vagyunk kézfázósság terén. A hidegre annyira nem kényesek szerintem akár -10 fokig is bevállalhatják ezt a kesztyűt, a fázósaknak pedig lehet még +5-10 fok között sem lesz bennük melegük.

Jellemzők:
-Professzionális kivitel
-Teljesen víz- és szálálló mebránnal
-Vékony, de mégis extra meleg Thinsulate® mikroszálas béléssel
-Ergonómikus varrásokkal
-Tartós DWR felületkezeléssel
-Megerősített hüvelykujj-rész, puha törlőfelülettel
-Rugalmas, meleg csuklórész, tépőzáras záródással
-Vékony GEL betétek és csúszásgátló szilikon nyomatok a tenyéren
-Fényvisszaverő rátétek a kézháton
-Érintőképernyő–kompatibilis mutató– és hüvelykujjvégződésekkel
-Az egyik legmegelebb modell, igazán hideg, téli időjáráshoz.

Ajánlott fogyasztói ár: 14 990 Ft
További információért keresd a forgalmazó honlapját
2018-as Northwave téli ruha körkép

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo