fbpx

Mozgalmas hétvége – két nap, két verseny az AEGON Cycling Teamnek

Mozgalmas hétvégén van túl az AEGON Cycling Team. Szombaton Kisdorogon, az Országos Évadnyitón, vasárnap Leondingban a hivatalos osztrák évadnyitón álltak rajthoz a csapat versenyzői.

2011. március 26-án rendezték az Országos Évadnyitót Kisdorogon, ahol napsütés és ideális időjárás fogadta a versenyzőket, mindössze a szél volt néha zavaró, amely a fennsíkos részeken keményen befújt oldalról. A versenyen az alábbi tíz versenyző: Molnár István, Borbély György, Kiss Gergely, Pályi Csaba, Pintér Tamás, Simon Balázs, Szabó-Biczók Márton, Verebélyi Viktor, Vígh Zoltán és Török Zoltán képviselte az AEGON Cycling Team színeit. A verseny gyakorlatilag azonnal egy bukással indult, amelybe szerencsétlen módon belekeveredett Simon Balázs, Kiss Gergely és Vígh Zoltán is.

AEGON Cycling Team 2011

AEGON Cycling Team 2011

A bukás következtében Simon Balázs nem tudta folytatni a viadalt, Kiss Gergely és Vígh Zoltán szépen összedolgozva felértek a főmezőnyre. Ez idő alatt, miközben mindenki hátrafelé nézelődött, kialakult egy elmenés, amely mint később kiderült, sikeresnek bizonyult és hazaért. Az AEGON Cycling Team versenyzői a főmezőny élére álltak és megpróbálták ledolgozni a hátrányukat. Sajnos azonban ez csak nekik volt fontos (néha a Cervelo  Prolog csapata próbált besegíteni), így ez a kísérlet sikertelennek bizonyult. A csapatból Pintér Tamás remek formát mutatva támadott az utolsó emelkedőn és megszerezte a második helyet az U23-as kategóriában Simon Péter (ORA Hotels-Carrera) mögött. Molnár István az utolsó körben támadva ellépett Cador Ridával (ORA Hotels-Carrera) és Bruckner Ferdinanddal (Cube-Balaton Team) a húsz főre olvadt „főmezőnytől” és a hajrában az elit kategóriában a negyedik helyet szerezte meg.

Pintér Tamás a második helyen végzett Simon Péter mögött

Pintér Tamás a második helyen végzett Simon Péter mögött

A versenyt Dér Zsolt nyerte, megelőzve Lovassy Krisztiánt (ORA Hotels-Carrera) és Szórádi Balázst (Balaton Team). A verseny után az AEGON Cycling Team hét versenyzője: Molnár István, Kiss Gergely, Pályi Csaba, Pintér Tamás, Szabó-Biczók Márton, Verebélyi Viktor és Vígh Zoltán a vezetőkkel Linz felé vették az irányt (Simon Balázs sérülés miatt nem tudott a csapattal tartani), ahol vasárnap rendezték meg az 51. osztrák évadnyitót Leondingban, amely egyben a TCHIBO Kupa versenysorozatának első állomása is volt egyben. A versenysorozat színvonalára jellemző, hogy kiemelkedő útbiztosítás mellett rendezik, átlagosan 160 kilométeres távon, ahol az átlag szintemelkedés 1500 méter, a versenysorozat két futama UCI 1.2 verseny is egyben. Az osztrák élvonal mellett a nemzetközi professzionális csapatok is előszeretettel indulnak a versenyek a színvonala miatt, többek között a Team Vorarlberg, az Adria Mobil, a Perutnina Ptuj, a Sava KK Kranj és a Dukla Praha csapata.

A TCHIBO Kupa rajtja Leondingban

A TCHIBO Kupa rajtja Leondingban

Sokáig úgy nézett ki, hogy komolyan meg fog ázni a mezőny, hajnalban még esett az eső. A rajtra azonban kisütött a nap és kellemes 13 fokban rajtolt el a mezőny. A 151,2 kilométeres táv során 7 kört kellett megtenni egy 21,7 km-es körpályán. A rajtot követően azonnal bekezdett a mezőny, az első két kör átlaga 45 km/h felett alakult. A második kör első emelkedője utáni lejtmenetben befújt az oldalszél, melynek következtében darabokra szakadt a mezőny. Az élen maradtak az esélyesek, összesen harminchatan. Őket követte egy nagyobb mezőny, közel 80 fővel. Hátul is maradt az erős tempó, ezért sorra szakadtak le az emberek a főmezőnyről. Sokáig egy percen belül tartották a különbséget, azonban elöl volt szinte a teljes Perutnina, Vorarlberg és a Viperbike Karnten. Az utolsó előtti körben sikerült egy négyfős csoportnak meglépnie az élről: Marinnak a Perutninából, Lechnernek a KTM-ből, Sokollnak a Gourmetfeinből és Ruckernek a Viperbikeból, így közöttük dőlt el az elsőség sorsa. A főmezőny együtt érkezett közel hat perc hátránnyal, ebben tekert a nagyszerű formát mutató Pintér Tamás, aki végül a 91. helyen ért célba. A főmezőny végén ért be Kiss Gergely, majd saját tempóban az utolsó emelkedőn leszakadó Vígh Zoltán. A verseny remek felkészülésnek bizonyult az év fontos versenyeire.

Kiss Gergely fordul a macskaköves célegyenesre

Kiss Gergely fordul a macskaköves célegyenesre

Érdemes megjegyezni, hogy a fiatal tehetség: Palotai Péter (Radland Tyrol) is a főmezőnyben ért célba az 55. helyen, Pintér Tamással azonos idővel.

Országos Évadnyitó, Kisdorog, 125 km, eredmények:

Férfi elit:
1. Dér Zsolt (Szerbia) 3:05’08”
2. Lovassy Krisztián (ORA Hotels-Carrera) 3:05’22”
3. Szórádi Balázs (Balaton Team) 3:05’31”
4. Molnár István (AEGON Cycling Team) 3:06’39”
(…)
13. Kiss Gergely (AEGON Cycling Team) 3:09’06”
14. Borbély György (AEGON Cycling Team) 3:14’51”

Férfi U23:
1. Simon Péter (ORA Hotels-Carrera) 3:05’31”
2. Pintér Tamás (AEGON Cycling Team) 3:06’41”
3. Solymosi Márton (ORA Hotels-Carrera) ai
(…)
5. Pályi Csaba (AEGON Cycling Team) 3:06’47”

51. Eröffnungsrennen Leonding, Leonding, eredmények:
(151, 2 km; 41,7 km/h; 1450 m; indulók száma: 183 fő; célba érkezők száma: 121 fő)

1. Matej Marij (Perutnina Ptuj) 3:37’41”
2. Petr Lechner (ARBÖ Gebrüder Weiss – Oberndorfer) 3:37’50”
3. Christoph Sokoll (RC ARBÖ Wels Gourmetfein) a.i.
(…)
91. Pintér Tamás (AEGON Cycling Team) 3:43’36”
(…)
107. Kiss Gergely (AEGON Cycling Team) 3:44’16”
(…)
114. Vígh Zoltán (AEGON Cycling Team) 3:45’12”

Forrás: AEGON Cycling Team sajtóközlemény
Fotó:
VBTroad.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo