fbpx

A Pécsi Tudományegyetem június 26-tól, egészséges életmódra ösztönző, nemzetközi kihívást indít a társadalom minden tagja számára.

A „MOON BIKE” címmel futó 80 nap időtartamú kihívás lényege, hogy együtt, közösen biciklivel jussunk el a Holdra, azaz bárhol a világon tegyünk meg összesen 384 400 km-t.

A Pécsi Tudományegyetem virtuális közösséget formáló nyári kampánya jól mutatja, hogy alkalmazkodva az új helyzethez, online formában is állandó kapcsolatot tart hallgatóival, hazai és külföldi partnereivel, öregdiákjaival, a diaszpórában élő honfitársainkkal.

Mint Zöld Egyetem, a PTE kiemelt célja a környezettudatos közlekedés népszerűsítése.

A kihívás nemzetközi szintű megjelenésében meghatározó szerepe van annak, hogy világszerte felhívja a figyelmet az egészséges életmód jelentőségére a sport által. Nagy örömünkre Prof. Dr. Bódis József, felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár elvállalta a MOON BIKE projekt védnöki szerepét.

A projekthez a Facebookon keresztül lehet csatlakozni. A tekerés szerelmesei kerékpáros applikáció segítségével a megtett távot screenshot kép formájában, üzenetben vagy bejegyzésként küldik el a MoonBike2020 Facebook oldalára. Ha szobakerékpáron indulnak a kihívásban, a kilométeróra kijelzőjének fényképét kell feltölteniük.
Minden nap dokumentáljuk, összegezzük a megtett kilométereket és beszámolunk, hogy éppen merre “járunk”.

Csatlakozzon Ön is kihívásunkhoz, mely mind a hobbi kerékpározók, mind a profi versenyzők által megtett kilométereket várja.

Lehetőség van a Holdra szállásban egyénileg és csoportosan, akár hivatalos versenyeken teljesített távokkal is részt venni.

További információkért kattints ide.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo