fbpx

MMTBSZSZ elnökségi határozatok

A Magyar Mountainbike Szakági Szövetség legutóbbi elnökségi ülésén az olimpiai kvalifikáció kapcsán születtek elnökségi határozatok. Ennek keretein belül Blazsó Márton és Melts András olimpiai kerettagokat a 2008-as szezonra vonatkozóan szankciókkal sújtotta az MMTBSZSZ. Az indoklás és a további határozatok a folytatásban olvashatóak…

Elnökségi határozatok 2008. január

Az olimpiai kvalifikáció

A Szövetségi Kapitány által 2007-ben kiírt kvalifikációs versenysorozaton való részvételre – mely, bár később apró módosításokkal zárult – az elnökség és a versenyzők között szóbeli megállapodás született. A kvalifikációra a szövetség 2006-2007-ben 6,84 millió Forintot költött. Amíg a kerettagok hiánytalanul részt vettek a versenyeken, mindenki egyenlő mértékben részesült.

Az innen letölthető táblázatban szerepel, ki melyik versenyen vett részt, és jelöltük, hogy ki hányszor utasította vissza a válogatottságot, a magyar címeres mezt. A szóbeli megállapodást megszegve, az olimpiai részvételhez szükséges versenyeken részt nem vett kerettagok (nem sérülés miatt) súlyosan veszélyeztették az olimpiai kvalifikáció sikerét.

2008-01-24/04 határozat:

Melts Andrást az MMTBSZSZ Elnöksége 2008. évben eltiltja XCO, XCM, 4X, DH és triál válogatottságtól és 2008-ban mindenféle pénzügyi támogatást megvon tőle.

Blazsó Mártont az MMTBSZSZ Elnöksége 2008. évben eltiltja XCO, XCM, 4X, DH és triál válogatottságtól és 2008-2009-ben mindenféle pénzügyi támogatást megvon tőle.

Az olimpikon kísérője: Amennyiben saját kísérője lehet Parti Andrásnak, úgy annak személyét a szakmai feltételek mellett a versenyző indítványa alapján határozza meg az elnökség. Az elnökség köszönetét fejezi ki Valcsó Anikónak a munkájáért, amit a kvalifikációért tett.

Az MMTBSZSZ elfogadta az LTV Racing és a Szombathelyi Síklub jelentkezését, felvételüket javasolja MKSZ-nek.

A tagdíjat 2007-ben nem fizetett egyesületeket írásban, tértivevénnyel értesítjük, és 15 napon belüli fizetésre szólítjuk fel őket. Amennyiben az összeg nem érkezik meg, úgy az egyesületeket törlésre javasoljuk MKSZ-nél, valamint az MMTBSZSZ nyilvántartásból töröljük őket.

A 2008. évi csapatsorrend számolása megegyezik a 2007-ben alkalmazottéval a triál, DH, 4X, XCM, XCO szakágak Magyar Kupa és Országos Bajnokság eredményei alapján. Adott kategóriában egyesületenként a 3 legjobb eredményt vesszük figyelembe. Korosztályonként különböző szorzóval.

MMTBSZSZ éves rendes Közgyűlésének várható időpontja 2008.03.29 . (szombat délután)

MMTBSZSZ – 2008. január 30.

További részletek, valamint az érintettek kommentárjai a www.mmtbszsz.hu honlapon találhatóak.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo