fbpx

MKSZSZ közgyűlés és közlemény

2008. október 12-én Vasárnap tartotta tisztújító közgyűlését a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség. A BVSC Sporttelepen tartott összejövetelen megtartotta beszámolóját a leköszönő elnökség, valamint Somogyi Miklós szakmai igazgató beszámolt az olimpiai szereplésről. Ezután került sor a tisztújításra, amely végül teljes garnitúraváltást hozott. Az új elnök Törzsök Zsolt lett, aki közleményt juttatott el a sportsajtó képviselőihez.

A közgyűlésen az MKSZSZ 31 szavazásra jogosult tagszervezetéből 27 vett részt. Érdemes megemlíteni, hogy a kerékpársport klasszikus szakágait tömörítő szakszövetség tagszervezetei összesen kb.100 olyan igazolt versenyzővel rendelkeznek, akik ténylegesen rajthoz állnak az országúti és pályaversenyeken.

A program a leköszönő elnökség beszámolójával kezdődött, amelynek keretein belül Krizsanits János elnök ismertette az elnökség munkájának legfontosabb eredményeit. Az elnök beszámolója szerint konkrétan három fő kérdésben sikerült előrelépni az elmúlt két évben: rendezték a szakági szövetség hazai jogi státuszát, sikerült mindezt kommunikálni az UCI (Nemzetközi Kerékpáros Szövetség) felé, valamint felmérték a szakági szövetség adósságállományát, és sikerült ezt mintegy 40%-al csökkenteni. Ezután a szakmai igazgató beszámolója következett, melyben az olimpiai felkészülésről, a források elosztásáról és a szereplés értékeléséről esett szó. Somogyi Miklós elmondta, hogy az olimpia csapaton belül a magyar kerékpáros delegáció megítélése igen kedvező volt, köszönhetően Kusztor Péter és Parti András helytállásának és eredményeinek. A beszámolókat a tagszervezetek küldöttei elfogadták.


A tisztújításra a közgyűlés második felében került sor. A leköszönő elnökség tagjai a következők voltak:

Elnök: Krizsanits János
Alelnökök: Tarapcsák Péter, Törzsök Zsolt
Elnökségi tagok: Herke Szabolcs, Kis György, Somogyi Miklós, Tóth István
Felügyelő Bizottság: Kesjár Attila (elnök), Glasz Miklós, Sutkó Mihály


A szavazásra jogosult tagszervezetek a következő olimpiai ciklusra az alábbi tisztségviselőket választották meg:

Elnök: Törzsök Zsolt
Alelnökök: Tóth István, Kovalóczy Áron
Elnökségi tagok: Gyapjas András, Gyurján János, Fülöp Tibor, Szórádi Balázs
Felügyelő Bizottság: Sulyok Zsolt (elnök), Sutkó Mihály, Hegymegi István

A frissen megválasztott elnök a kerékpáros szaksajtó képviselőihez eljuttatott közleményében megköszönte az MKSZSZ bizottságaiban eddig helyet foglaló tagok és megbízottak munkálkodását és fáradozásait, amelyeket a kerékpársportért végeztek. Mint az a közleményből kiderült, nevezettek megbízatása a korábbi elnökség mandátumához kapcsolódott, így a tisztújítást követően lejárt. A 2008. október 12-i MKSZSZ közgyűlésén megválasztott elnökség személyi kérdésekről később foglal állást, addig a folyó ügyek rendezése elnöki hatáskörben történik meg.

Forrás: MKSZSZ

További információk: www.mksz.com

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo