fbpx

MKSZ közlemény: 2011-es ciklokrossz bajnoki címek

Nemrég sor került egy országos bajnokságra, melyet 2011-esként írtak ki, majd az eredményhirdetés során 2010-esként konferáltak fel, illetve 2010-es bajnoki mezeket osztottak, majd az eredménylista fejlécében is a tavalyi évszám szerepelt. A helyzet tisztázása érdekében az Magyar Kerékpársportok Szövetsége állásfoglalást kért a ciklokrossz szakágat felügyelő Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség elnökétől, majd az eredményről az alábbiakban közleményben tájékoztatja a kerékpáros társadalmat (a szerk.)

Ciklokrossz 2010 / 2011

Ciklokrossz 2010 / 2011

Az MKSZ Elnöksége, a 2011. Január 9-én megrendezett Cyclo Cross Országos Bajnoksággal kapcsolatosan az alábbi lezáró tájékoztatást teszi közzé:

Tisztelt Kerékpárosok!

A Mosonmagyaróváron megrendezett versenyről érkező beszámolók ellentmondásai okán a Magyar Kerékpársportok Szövetsége (MKSZ – az ernyőszövetség) Elnöksége sürgős tájékoztatást kért az Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség (MKSZSZ, azaz közérthetőbb nevén az országúti szakági szövetség) elnökétől, Törzsök Zsolttól. Az MKSZSZ elnökétől kapott tájékoztatás CX OB-ra vonatkozó tartalma a következő:

Tisztelt Elnök Úr!

A helyzet rendkívül egyszerű. 2011-es OB volt. Sajnálatos módon a kintlévőségeink és az ebből adódó pénzügyi helyzetünk (0 Ft) nem tette lehetővé, hogy 2011-es mezt adjuk.
A félreértéseket egy Takács Gyuláék által hozott 2002-es döntés eredményezte, amely akkor elcsúsztatta a bajnokságot a következő évre.

Idéntől kezdve:
1. A bajnokságok rendezőit (beleértve a 2012 januári CX OB-t is) rövid időn belül eldöntjük.
2. Csak 2012-es versenyengedéllyel és az ehhez kapcsolódó érvényes sportorvosi vizsgálat után lehet indulni rajta (akár indulhat a 2011-es bajnok, akár nem)
3. A versenyzőknek adunk majd új mezeket, amint rendezni tudtuk pénzügyi helyzetünket.

Sporttársi üdvözlettel: Zsolt


Az MKSZ Elnöksége a bajnokság évére vonatkozó tájékoztatást elfogadta, a bajnoki mezzel kapcsolatos tájékoztatást pedig tudomásul vette. A fenti tájékoztatást annak érdekében tettük közzé, hogy a kerékpársport iránt érdeklődők számára is érthető és egyértelmű legyen a kialakult helyzet mind a 2011. évi CX OB, mind a szövetségi viszonyok vonatkozásában.

Sportbaráti üdvözlettel:

Sipiczki Róbert
elnök – MKSZ

Forrás: Magyar kerékpársportok Szövetsége sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo