fbpx

Millenáris a Millenárison is

Az elkövetkező hetekben két civil kezdeményezésből született rendezvény is várja a Millenáris Sporttelep és a pályasport iránt érdeklőket. Április 10-én fotókiállítás nyílik a velodrómról a Millenáris Parkban, illetve április 20-án a Critical Mass kísérőrendezvényeként akár egy egész napot is eltölthetünk a pályán…

A 2008. április 10-én 18 órakor a Millenáris Park szabad területén (II. Kis Rókus u. 16-20.) nyíló fotókiállítás stílusosan a „Millánáris a Millenárison” címet kapta. A Millenáris Kulturális Kht., a Magyar Kerékpárosklub és a Radikális Biciklisták szervezésében létrehozott kiállítás elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a civil összefogás szükségességére annak érdekében, hogy a Millenáris Velodrom, a főváros első, kifejezetten versenycélokra épített kerékpáros létesítménye fennmaradhasson.

A képek rálátást engednek egy meglehetősen zárt, ismeretlen világra, a hazai pályakerékpározás bölcsőjére. Professzionális és amatőr fotográfusok egyéni látásmódjával közelítik meg a témát – legkevésbé sem elfogulatlanul, hiszen mindannyian kötődnek valamilyen módon a kerékpározáshoz és a Millenáris Velodromhoz.

A kiállítást megnyitja Bodor Ádám, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kerékpárügyi miniszteri megbízottja és László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke.

További információ: www.velodrom.hu, www.kerekparosklub.hu

milli1.jpg

Akik pedig élőben is szeretnék meglátogatni Európa legszebb és legrégebbi kerékpárpályáját, azokat április 20-án, vasárnap látványos versenyekkel, értékes nyereményekkel és finom reggelivel várja a Millenáris Velodrom (Budapest, XIV. Szabó József u. 3. – a Récsey Center mögött). A Critical Mass kerékpáros felvonulás előtt tartott rendezvény házigazdája Hajós András, Sinya, Buppa és Voxa, a belépés pedig ingyenes.

Az év első pályaversenyén az igazolt versenyzők látványos számokban mérik össze erejüket: lesz stéher (motorvezetéses verseny), pontverseny és a fiataloknak rókaverseny. Az érdeklődők akár ki is próbálhatják a kanyarokban erősen döntött pályát, és versenyezhetnek is az amatőr állórajtos negyedmérföldes üldözőfutamban, izgalmas nyereményekért.

A versenyeken kívül nem csak reggeli várja a látogatókat, hanem a gyerekeknek bringasuli lesz értékes nyereményekkel (többek között három kerékpárt is kisorsolnak), valamint kerékpárszerviz várja a rászorulókat. A zenét DJ Tonya keveri a kerekek alá.

A leglátványosabb kerékpáros sportágakból is ízelítőt kapunk: lesz freestyle-, triál-, akrobatikus kerékpározás (más néven teremkerékpározás) és bringapóló-bemutató.
Az érdeklődők a bringapólót – mely leginkább a lovaspólóra emlékeztet, ám ló helyett kerékpáron ülnek a versenyzők – ki is próbálhatják. Sisakot és kesztyűt hozzatok!
A pályáról délután háromkor indul a csillagtúra a Critical Mass kerékpáros felvonulás Deák téri kezdőpontjához.

Részletes program (2008. április 20., vasárnap):

– 8:00-9:00 Amatőr edzés
– 9:00-10:00 Profi edzés
– 10:00-14:00 Bringasuli, kerékpárszerviz
– 10:00-14:00 Játszósarok a kicsiknek: gyurmázás, színezés, aszfaltrajz
– 10:00-12:30 Futamok: gyerek-serdülő rókaverseny, ifi és felnőtt selejtező, triálbemutató, stéherverseny, bringás akrobatika (teremkerékpározás), ifi és felnőtt pontverseny
– 12:30-13:00 Bringapóló bemutató
– 12:30-13:30 Egykörös amatőr időfutam, pályakipróbálás
– 13:00-13:40 Bringapóló meccsek
– 14:00-14:30 Freestyle bemutató
– 14:00-14:25 Díjkiosztó
– 14:25-14:30 Bringasuli sorsolás (3 kerékpár, fejvédők)
– 14:45 Bringaemelés, csillagtúra indul

milli2.jpg

A Millenáris Sporttelepről röviden:
A Millenáris Velodrom az egyetlen hazai kerékpárpálya és egyben egész Európa legrégebbi ilyen létesítménye. 1897-ben itt rendezték az első nyilvános hazai futballmérkőzést, 1928-ban pedig a kerékpáros világbajnokságnak adott otthont. A 112 éves, Hajós Alfréd tervei alapján a húszas években átépített pálya szerdán 16 és 21, szombaton 10 és 13 óra között nyitva áll bárki előtt, a belépés ingyenes. Bár az épület kerületi védettséget élvez, a Nemzeti Sporthivatal elbonthatóként, területét magánbefektetőknek átadhatóként, hasznosíthatóként jelölte meg. Ez a magyar sport bölcsőjének pusztulásával fenyeget.

További információk: http://velodrom.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások