fbpx

MET Veleno fejvédő

Igazi allrounder MTB fejvédő minden helyzetre! A MET Veleno XC, gravel vagy akár trail felhasználás során is megállja a helyét, a dizájnjának köszönhetően pedig biztosan sokak szívébe belopja magát. Jól szellőző modell, amit a forró, nyári napokon is bátran viselhetnek a teljesítményorientáltabb szakágak bringásai. Szemüveg port, levehető napellenző, teljes körű állíthatóság teszi igazán sok oldalúvá a Velenot.

A Veleno tervezésekor azt volt a célja MET-nek, hogy egy széles körben használható fejvédőt alkossanak meg, amit lehet viselni klasszikus MTB, XC felhasználás során, de akár a gravel bringások vagy az országútisok is megtalálják benne a számításukat, így született meg a Veleno. A formavilágot tekintve egyértelműen kijelenthető, hogy a sportosabb vonalat képviseli a Veleno, nem a manapság divatos enduro dizájn felé húz, mint sok fejvédő, hanem inkább a gyorsaság, a teljesítmény, a lendület szavak illenek legjobban ehhez a fejvédőhöz. Ennek ellenére a védelem tekintetében nem lehet panasz a Velenora, ugyanis MTB sisak lévén megnövelt tarkóvédelemmel rendelkezik, nem véletlenül ajánlja a MET trail használatra is. Dupla In-Mold szerkezetű a Veleno, ami a tartósság szempontjából igazán fontos, tárolás közben sem fog könnyen megnyomódni alulról a belső hab. És akinek még ezenfelül extra védelemre van szüksége az megveheti MIPS verzióban is.

A MET Veleno forma- és színvilágával nehéz betelni, bátran ki merem jelenteni, hogy a MET kategóriától függetlenül eszméletlenül stílusos sisakokat tervez, nagyon látszik rajtuk, hogy a szürke mérnöki munka mellett az olasz formatervezők is rendesen odateszik magukat a termékek fejlesztésekor. Valljuk be, hogy kevés olyan bringás létezik, akinek mindegy, hogy milyen fejvédőt visel, a többségnek igenis fontos, hogy jól álljon neki az a sisak, amit hord. Nem véletlenül szoktuk azt mondani sisakválasztási tanácsként, hogy elsőként nézzük meg azt, hogy milyen kényelmes számunkra az adott fejvédő, aztán utána nézzük meg a tükörben hogy hogyan áll a fejünkön és utána jöhet minden más. A MET Veleno tökéletesen egészíti ki a bringás ruházatunkat, legyünk akár MTB vagy gravel bringások, sőt itt érdemes megjegyezni, hogy levehető a napellenzője, mely nélkül még sportosabban, dinamikusabban néz ki.

A MET sisakoknál már megszokhattuk teljes egészében agyonállíthatóak, a Velenoba is bekerült egy 3 dimenzióban állítható fejkörméret-állító rendszer, melyet a hátul található tekerővel kis lépcsőkben tudunk szabályozni. Ezenkívül a pántrendszer is személyre szabható, szóval ezzel tényleg nem lesz gondunk. A Veleno egyértelműen a szellős sisakok közé tartozik, 26 szellőzőnyílást helyeztek el a fejvédőn, amiket légcsatornák kötnek össze, tehát felhasználástól függetlenül bátran viselhetjük a legforróbb napokon is. Ezenkívül a kényelem fokozása érdekében minőségi szivacsok kerültek a Velenoban, amik mind kivehetőek és kézzel moshatóak (gépben egyik sisak szivacsát se mossuk!), na meg persze pótolhatóak ha elhasználódnának.

Extraként található a Velenon szemüveg port, pontosabban fogalmazva a MET úgy tervezte meg ezt a fejvédőt, hogy adott szellőzőnyílásokba be lehessen tűzni a szemüvegünket arra az esetre ha éppen nem lenne rá szükségünk bringázás közben, pl sötét erdőbe érünk, zavar mászás közben a szemüveg vagy csupán annyira ráizzadtunk, hogy már nem látunk rajta, stb. Ezenkívül még találhatóak fényvisszaverő matricák a fejvédő hátulján, amik sötétben javítják a láthatóságunkat a forgalom többi részvevője számára.

A MET Veleno három méretben és több hasonlóan szép színben elérhető.

Ajánlott fogyasztói ár: 39 990 Ft

További információk a forgalmazó honlapján.

A MET sisakokat az alábbi üzletekben keresheted:

Bolt neve Honlap Cím
Ride Bike Kerékpárbolt és Szerviz ridebike.hu Budapest Rákóczi út 51.
Gyöngy Kerékpárbolt gyongybike.hu Debrecen Vámospércsi út 66.
Bringabarát Kerékpárbolt és Szerviz bringabarat.com Kiskunfélegyháza Gorkij út 2.
Mátra Bike Kerékpárbolt és Szerviz Gyöngyös Széchenyi István út 7.
BringaSziget bringasziget.hu Nyíregyháza Agyag utca 6.
Velosport Kerékpárüzlet és Kerékpárszerviz velosport.hu Salgótarján Füleki út 8.
Kerékpárműhely és Bolt Bikeworkshop bikeworkshop.ewk.hu Eger Sas utca 25.
Mounty Bike Kerékpárüzlet és Szerviz mountybike.hu Budapest Etele út 71.
Prolog Kerékpárüzlet és Szerviz prologkerekpar.hu Szeged Csongrádi sugárút 31.
Molnár Kerékpárüzlet és Szerviz Cegléd Árpád utca 23.
Drótszamár Kerékpár Szaküzlet és Szerviz dbike.hu Hódmezővásárhely Oldalkosár utca 14.
West Bike Kerékpárbolt westbike.hu Szombathely Hunyadi János út 26.
George Sport Kerékpárbolt georgesport.hu Győr Szent István út 39.
Peppe Kerékpár peppekerekpar.hu Győr Nagy Imre utca 91.
BringaBoard bringaboard.hu Budapest Rózsa utca 86.
480 Bike&Service pista-bike.ewk.hu Pécs Megyeri út 26/1.
Sport 99 Kerékpár-Sí Üzlet és Szerviz sport99.hu Budaörs Budapesti út 99.
Ódor Kerékvár Mezőkövesd Mátyás király út 95.
Aquarius Bike Kerékpárbolt és Szerviz aquariusbike.hu Dunaújváros Vasmű út 1.
Berguson Kerékpárüzlet és Szerviz berguson.hu Budapest Vihar utca 12.
Felsőtárkányi Bringa Szerviz Felsőtárkány Várhegy út 9.
Garage Bike Tech garagebiketech.hu Tiszaújváros Bethlen Gábor út 15.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo