fbpx

Merida Dual műhelypumpa

A Merida Dual tipikusan egy olyan műhelypumpa, amit a mtb-osok és az országútisok is szeretni fognak az okosan tervezett nyomáskijelzőjének köszönhetően, az alacsony nyomásértékeket rendkívül pontosan mutatja, míg a magasabb tartományban fél baros a beosztása. Emellett nagy stabilitás és 11 bar maximális nyomás jellemzi.

A Merida Dual műhelypumpát úgy tervezték, hogy kompromisszum nélkül egyszerre a mountain bike-hoz, cyclo-cross kerékpárhoz és az országúti bringához is lehessen használni. A nyomáskijelzőjén 2,2 barig 0,1 tized baros beosztás található, melynek köszönhetően nagyon pontosan fel tudjuk fújni a kívánt nyomásra a guminkat azokban a szakágban, ahol alacsony nyomást használunk, míg efölött 0,5 baros beosztás látható egészen 11 barig, ami a nagyobb nyomást igénylő felhasználásokhoz megfelelő.

Az acél talpnak és a masszív felépítésének köszönhetően egész nagy nyomásig stabil és könnyű vele felfújni a kerékpárunk gumiját legyen szó széles gumis mtb-ről vagy nagy nyomást igénylő országúti gumiról. A kényelemhez még a gumis, ergonomikus fogantyú is hozzájárul, mely könnyebbé teszi a pumpálást.

A fejkialakítása univerzális, egyszerre autó szelephez és szingó/presta szelephez is használható anélkül, hogy át kéne fordítani benne a gumit. Ezenfelül egy leeresztő gomb is található a fej mellett, amivel ki tudunk ereszteni levegőt a gumiból és pontosan be tudjuk állítani a kívánt nyomást.

Teszt tapasztalatok:

– Könnyen lehet vele felfújni a kerékpárgumik többségét, stabil, kellően magas és kényelmes.
– A tesztelt pumpák között az átlagnál nagyobb mennyiségű levegőt fújt ki egy nyomásra, a 25-ös teszt szingó gumiba 20 pumpálásra 6,3 bart fújt.
– 8,5 barig könnyen lehetett lenyomni a pumpát (85 kg-s férfi esetén), az ígért 11 bart is tudta kisebb erőfeszítésre, sőt e fölé is lehetett volna vele fújni a gumit, 10 bar fölött már kis rugalmasság érződött a pumpán.
– A fej közepesen tartotta magát a normál szelepen, viszont a szelephosszabbítóról hamar leugrott ezért ott kellett valaki aki ráfogta.

Összegzés:

Okosan tervezett pumpa, ami több szakág igényeit is maximálisan kielégíti. A nyomáskijelző rendkívül praktikus az alacsony nyomáson sűrű skála, nagy nyomáson ritka skála megoldással, ezenfelül a fejen a levegő kieresztő gomb is segíti a pontos nyomás beállítását. Stabil, minden gond nélkül bírja a nagy nyomást, a gyári 11 barnál is tovább lehet fújni. MTB, túra, városi és országúti felhasználásra is ajánlott, bár az utóbbinál bizonyos szelepeknél lehet 2 emberes is a felfújás. Az ára a tudásához képest kedvező.

Ajánlott fogyasztói ár: 15 990 Ft
További információkért kattints ide.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo