fbpx

Megtalálták az olasz pályacsapat kerékpárjait

A bringáknak a pálya-vb ideje alatt lába kelt és önálló utazásra indultak. Most, egy héttel később, és több ezer kilométerrel odébb ráleltek az elszökött bringákra.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a pályakerékpáros világbajnokság alatt ismeretlen tolvajok eltulajdonították az olasz válogatott kerékpárjait, összesen 600 000 font értékben (~ 252 millió forint). Most, közel egy héttel később meglettek a tettesek a bringákkal együtt. Történt ugyanis, hogy a román rendőrség egy razzia során olyan csoportra bukkant, amely tengeri úton kokaint csempészett keleti szomszédunkba. Illetve csempészett volna, ha le nem buknak. A román hatóságok ezután házkutatást tartott a vélelmezett bűnözőknél, összesen 14 ingatlanban, és mit ad Isten, rábukkantak az olasz válogatott értékes kerékpárjaira is – a hírek szerint 21 darabra az ellopott 22-ből. A kerékpárok között található Filippo Ganna aranyozott, Pinarello márkájú masinája is. A bringák különlegessége, hogy egyedileg készített, 3D-technológiával nyomtatott titánhálós könyöklők voltak rajtuk, melyek darabja 10 ezer euró.

Mint ismert: az pályakerékpáros világbajnokság alatt az olaszok egy teherautóba pakolták azokat a kerékpárokat, amelyeket már nem használtak a versenyen azon célból, hogy visszaszállítsák őket Olaszországba. A jármű a csapat lille-i szállodájának őrzött parkolójában állt, s amíg a versenyzők mély álomban aludtak, addig – feltehetően román tettesek – “elkötötték” a furgont, és valamilyen úton-módon egész Romániáig vitték a kerékpárokat. Az ügyben a román rendőrség négy embert letartóztatott.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo