fbpx

Megdőlhet az egykerekűs magasugró világcsúcs a BringaMánia Napon

Az e hét vasárnapján megrendezésre kerülő McDonald’s BringaMánia Napon egy világ- és egy magyar rekord megdöntéséhez is drukkolhatnak a kilátogatók. Az egész napos ingyenes kerékpáros események közt az egykerekűvel történő magasugró új világrekord mellett a felvezetéses, egykörös magyar csúcs is átíródhat a zuglói Millenáris Velodromban, a Vuelta Sportiroda által szervezett eseményen, melyen nemzetközi pályaverseny és művészi kerékpározás is szerepel a programban.

Megdőlhet az egykerekűs magasugró világcsúcs a BringaMánia Napon

Megdőlhet az egykerekűs magasugró világcsúcs a BringaMánia Napon

A McDonald’s BringaMánia Napra színvonalas produkcióval készül két magyar bajnok: a triálos Jamrik András és az egykerekűs Európa-bajnok Fábián Márk. A monociklis versenyző 134 centiméterrel tartja a világcsúcsot, melynek megdöntésére lehetőség nyílik május 22-én.

Triálbemutatóra is sor kerül

Triálbemutatóra is sor kerül

Izgalmasnak ígérkeznek a pályaversenyek. Pataki Ibolya szervező, a BVSC-Zugló-Orient21 szakosztályvezetője – 38-szoros magyar bajnok, vb-hatodik – a magyarok mellé osztrákokat és cseheket vár; kerékpárra ülnek az ifjúsági és az idősebb korosztályok képviselői. A programban állóképességi és gyorsasági számok is szerepelnek, a legjobbak pénzdíjazásban részesülnek.

„Az egyik fő műsorszám mindenképp a KSI-s Szalontay Sándor csúcskísérlete lesz; a felnőtt sprintbajnok, a fiatalabb korosztályt képviselő, BVSC-s Juhász Balázs felvezetése mellett próbálja megdönteni az egykörös, 412 méteres rekordot.” – mondta Pataki Ibolya.

Izgalmas pályaversenyeket láthat a közönség

Izgalmas pályaversenyeket láthat a közönség

Látványosnak ígérkezik a művészi kerékpár-bemutató is. Nagy Györgyi, a Teremkerékpáros Szakág szövetségi kapitánya elmondta, Magyarországon 16 éve van jelen a szakág, jelenleg 6 klub működik; egyik ága a művészi kerékpár, másik a kerékpárlabda. Kilencvennyolcban Bajon junior Eb-t, 2001-ben kerékpárlabda Európa-kupát, 2004-ben Tatán felnőtt világbajnokságot rendeztek. A junior korosztályban Eb, felnőtteknél vb szerepel a nemzetközi naptárban.

Szakály Kinga és Buzer Nikolett Eb bronzérmes teremkerékpárosok is bemutatóznak a zuglói betonon

Szakály Kinga és Buzer Nikolett Eb bronzérmes teremkerékpárosok is bemutatóznak a zuglói betonon

„A nap folyamán több alkalommal is bemutatózik a magyar válogatott: Szecsődi Evelin, Gregor Fanni, Balogh Vivien, Szakály Kinga és Buzer Nikolett. Számukra ez amolyan főpróbának számít, június első napjaiban már a junior Európa-bajnokságon mutathatják meg, mit tudnak; sőt, ha minden jól megy, a Szakály-Buzer páros utazhat a novemberi, Japánban rendezendő világbajnokságra is. Erről a duóról érdemes tudni, hogy a sportág első hazai érmét ők szerezték, a 2008-as junior Eb-n bronzéremmel zártak. A BringaMánia Napon a csapatot Megyesi Dóra vezeti, aki a szakág képviseletében Magyarország első nemzetközi (UCI) bírója. Pontozóként vett részt a 2010-es németországi junior Eb-n és felnőtt vb-n, idén az ausztriai kontinensviadalon fogja a szakágat képviselni.

Teljes program: http://www.kerekparinfo.hu/bringamania-nap/teljesprogram

Forrás és fotó: Vuelta Sportiroda sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo