fbpx

Hideg időben kiemelt figyelmet kell fordítanunk a lábunk védelmére, hiszen ez az egyik olyan testrész, ami elsőként kezd fázni, és ez gyorsan meg tudja keseríteni az addig élvezetes kerékpározásunkat. Ennek kiküszöbölésére kínálja a Mavic a Crossmax SL Pro Thermo cipőjét, ami a leghidegebb, legnedvesebb időben is megóvja lábunkat.

Mavic_Crossmax_sl_pro_thermo_cipo

Nem egyszer voltam már úgy télen, hogy hiába volt rajtam kamásli, vastag zokni, sőt még a cipőm és a kamásli közé újságpapírt is tettem plusz szigetelésként, egy-két óra után már teljesen elfagyott a lábam, arról nem is beszélve, hogy a kamásli egy idő után beázott és tocsogott a lábam a hideg vízben. Biztos, hogy már más is átélte ezt és nem kívánja senki másnak… Erre a problémára megoldásként tervezte meg a híres francia gyártó a Crossmax SL Pro Thermo cipőt, ami minimum egy tucat csúcstechnológiának köszönhetően a legkeményebb körülmények között is szárazon és melegen tartja az egyik legérzékenyebb testrészünket.

Mavic_Crossmax_sl_pro_thermo_cipo

A Crossmax SL Pro Thermo tökéletesen vízhatlan, ezt bizonyítandó a francia mérnökök egy 15 perces merítéspróbának is alávetették, melyen hibátlanul megfelelt. Ezt a kiváló tulajdonságát a cipőbe beépített Gore–Tex® membránnak köszönheti, ami amellett, hogy vízhatlan még szellőzik is (persze nem a víz alatt), tehát kívülről a víz nem tud bejutni, de a bent keletkező izzadtság el tud párologni. Fontos, hogy ez a rendszer csak megfelelő technikai zokni használatával tud működni, ilyeneket is találunk a Mavic kínálatában.

Mavic_Crossmax_sl_pro_thermo_cipo

A vízhatlanság másik fő eleme a sífutó sportból átvett felső cipzáros záródás, abban a sportban remekül bevált ez a megoldás és ők jellemzően elég sok időt töltenek hideg, téli körülmények között, a kerékpársportban sem lesz vele garantáltan probléma. A tökéletes illeszkedésért a nyári cipőkből már ismert Ergo Dial System rögzítőrendszer felel, mely könnyedén állítható és rendkívül stabilan tartja a lábunkat.

Mavic_Crossmax_sl_pro_thermo_cipo

A téli cipők sajátja, hogy magas bokakialakítással rendelkeznek, ami azért fontos, mert télen ezt a testrészt is védeni kell a hidegtől és nem árt, ha a boka tökéletesen zár, mert ha nincs így akkor felülről befolyhat a víz. A Crossmax SL Pro Thermo-nál a Mavic Neoprene Ankle Gusset bokakialakítást használ, ami benntartja a meleget, de a nedvességet nem engedi be, ezenfelül tökéletes mozgásszabadságot biztosít a lábunknak és mindvégig tökéletesen zár.

Mavic_Crossmax_sl_pro_thermo_cipo

A maximális kényelem érdekében OrthoLite® ergonomikus talpbetét található a cipőben, mely a teljesítményünkhöz is közvetetten hozzájárul. Az Energy Grip Terra+ talpszerkezet hatékony hajtást tesz lehetővé, 40-es Index Energy Transfer merevségi besorolással rendelkezik, ami terephasználat mellett ideális kompromisszum a kényelem és a teljesítmény között. A talp külső részén a jól tapadó, tartós Contagrip® járófelület biztosítja, hogy a csúszós körülmények között se legyen problémánk a Mavic csúcs téli cipőjének használata közben.

Mavic_Crossmax_sl_pro_thermo_cipo

A Crossmax SL Pro Thermo alapvetően mtb cipő, de országútisok is használhatják bátran a téli hónapokban, jól jön ilyenkor az spd talp okozta plusz tapadás és a sáros, piszkos körülmények között is jobban működik, mint az országúti rendszerek. Külseje nagyon könnyen tisztítható, speciális anyagának köszönhetően nem igazán tapad meg rajta a kosz. A sötét téli hónapokban a láthatóság még fontosabb, mint az év többi részében, ezért a Mavic 360 fokban látható fényvisszaverő elemeket helyezett el a cipőn.

Jellemzők:
-A tökéletes cipő, ami melegen tartja a lábadat a leghidegebb időben is
-Tökéletes vízhatlanságot és szellőzést biztosító Gore–Tex® membrán
-Neoprene Ankle Gusset bokakialakítás, ami benntartja a meleget, de a nedvességet nem engedi be
-Sífutásban bevált felső cipzáras védelem
-Ergo Dial System rögzítőrendszer, mely könnyen és tökéletesen állítható
-OrthoLite® ergonomikus talpbetét a maximális kényelemért
-Energy Grip Terra+ talpszerkezet
-Index Energy Transfer 40-es merevségi besorolás
-Jól tapadó, tartós Contagrip® járófelület
-Erős védelem a cipő orrán
-Könnyen tisztítható
-360 fokban fényvisszaverő elemek a jobb láthatóságért

Ajánlott fogyasztói ár: 68 000 Ft
További információk a gyártó honlapján

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo