fbpx

Mavic Cosmic Elite Thermo Nadrág

A hideg évszakok beköszöntével mindenkinek szüksége van egy jó téli nadrágra, ami megvéd az időjárás viszontagságaitól. A Mavic száraz/enyhén csapadékos késő őszi-téli körülmények közé tervezte meg a Cosmic Elite Thermo nadrágját, ami speciális kialakításának és kétféle anyaghasználatának köszönhetően végig melegen tartja lábunkat a hideg időben.

Mavic_cosmic_elite_thermo_nadrag

A hazai téli időjárásra az egyik legjobb választás a Cosmic Elite Thermo nadrág, mert itthon annyira nem jellemzőek az extrémen csapadékos telek, hogy teljes vízállóságra legyen szükségünk és viharos téli szél is csak ritkán van, ezért nem feltétlenül szükséges membrános nadrágot viselnünk (de természetesen a Mavic ilyen felhasználásra is kínál nadrágot, a Cosmic Pro Wind-et), elég a meleg, mérsékelten szélálló, vízlepergető anyag.

Mavic_cosmic_elite_thermo_nadrag

A Cosmic Elite Thermo-t úgy alkotta meg a francia gyártó, hogy a szükséges részeken megfelelő védelemmel rendelkezzen, ilyen a comb és a térd környéke, a többi részen pedig szigeteljen megfelelően, de semmilyen mértékben ne akadályozzon a mozgásban. A combnál és a térdnél egy puha, bolyhos meleg anyagot választott a Mavic, amit DuPont™ Teflon® víz- és kosztaszító bevonattal láttak el, ennek köszönhetően nehezen ázik a nadrág és a téli koszos utak miatt sem kell aggódnunk, mert nehezen marad meg a piszok az anyag külső felületén. A nadrág többi része a szabad mozgás érdekében a Lycra Sport Power® rugalmas, rendkívül jól ellenálló anyagból készült, ezáltal tökéletesen felveszi viselője testének formáját. A fokozott vízállóságért a lehető legkevesebb varrást használtak a nadrág gyártásánál, hiszen mindig a varrásoknál áznak be először a ruhadarabok.

Mavic_cosmic_elite_thermo_nadrag

A Mavic az egyik legjobb betétjét az Ergo 3D-t tette a Cosmic Elite Thermo nadrágba, melyben Ortholite® memória hab biztosítja, hogy a betét tökéletesen felvegye alsó felünk formáját és ezáltal a hosszabb bringázások/edzések alatt is a maximális kényelmet nyújtsa. Ez a betét a tesztek alapján 20%-kal jobban csillapítja a nyereg felől érkező ütéseket, mint a hagyományos társai, tehát sokat hozzá tud tenni a kényelemhez.

A hasnál egy cipzárt találunk, erre azért van szükség, mert magasan ér fel a Cosmic Elite Thermo elöl (ezáltal sokkal nagyobb védelmet biztosítva a létfontosságú szerveinknek) és így könnyebben tudjuk felvenni a nadrágot. A kantár hálós anyaga kiválóan szellőzik, tökéletesen működik együtt aláöltözőnk izzadtság elvezető rendszerével, nem tartja magában a nedvességet.

Mavic_cosmic_elite_thermo_nadrag

Az irritáció, kidörzsölődés elkerülése érdekében mindenhol lapos varrásokat használt a Mavic, így garantáltan nem fogják bántani bőrünket. A nadrág szárán szilikon rátéteket találunk, amik megakadályozzák a szár felcsúszását és azt, hogy a hideg alulról bejusson. Fényvisszaverő elemeket is helyezett el a gyártó a Cosmic Elite Thermo-n több helyen, melyek javítják láthatóságunk a sötét téli kerékpározásaink során.

Jellemzők:
-Téli hosszú nadrág extra védelemmel a kulcsfontosságú részeken
-Testresimuló kivitel
-Kétféle anyaghasználat
-Puha, bolyhos meleg anyag DuPont™ Teflon® víz- és kosztaszító bevonattal
-Lycra Sport Power® rugalmas és ellenálló anyag
-Minimális mennyiségű varrás a fokozott vízállóságért
-Ergo 3D betét Ortholite® memória habbal a maximális kényelemért
-20%-kal nagyobb ütéscsillapítás
-Szilikon rátétek a nadrág szárán
-Cipzár a hasnál
-Hálós anyagú kantár
-Lapos varrások a kidörzsölődések ellen
-Fényvisszaverő elemek a jobb láthatóságért

Ajánlott fogyasztói ár: 49 600 Ft
További információk a gyártó honlapján

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo