fbpx

Kerékpáros szempontból a magyarországi telek pár héttől eltekintve nem annyira extrémen hidegek, nincs feltétlenül szükségünk a legmelegebb téli ruházatokra. A Mavic tipikusan a hazai téli viszonyokra kínálja a Cosmic Elite Thermo dzsekijét, ami professzionális kialakításának és jó lélegzőképességgel rendelkező szélálló membránjának köszönhetően megvéd minket a téli kerékpározások során.

Száraz téli időben nincs szükségünk a test teljes felületén szél és víz elleni védelemre, hiszen csak a menetszél az, ami jelentősen hűti testünket és az is leginkább csak szemből érkezik, a test többi részén elegendő a hővédelem. A Mavic is ebben a szellemben alkotta meg a Cosmic Elite Thermo dzsekit, melyen elöl, a fontos részeken egy membrán védi testünket a menetszél mindent átfagyasztó hatásától. A membrán Warm Shell Race technológiával készült, mely rendkívül könnyű, szélálló és magas szintű lélegzőképességgel rendelkezik, a menetszelet nem engedi be, de a bent keletkezett pára el tud távozni és száraz marad a testünk.

A Cosmic Elit Thermo dzseki teljesen felületén DWR, tartós vízlepergető bevonattal rendelkezik, tehát nedves, csapadékos időben is mérsékelten védelmet nyújt. A kabát oldala és háta közepesen hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező anyagból készült, ez a membránnál még jobb lélegzőképességgel bír, ami izzadtság ott nem tud elpárologni, az itt garantáltan el fog. Különben is a hátunkon keletkezik az izzadtság jelentős része, tehát ezen a részen fokozott szellőzésre van szükségünk.

A Pro Fit szabásnak köszönhetően a Cosmic Elite Thermo tökéletesen illeszkedik a testre, nem növeli jelentősen a légellenállásunkat és nem mellesleg a szél sem tud könnyen belekapni a ruházatba. Az oldalsó rugalmas panelek maximálisan szabad mozgást biztosítanak, nem gátol semmilyen mértékben kerékpározás közben a dzseki. A kabát alján szilikon rátétek felelnek azért, hogy semmiképpen ne csússzon fel a derékrész és ne maradjon védtelenül a derekunk.

A Cosmic Elite Thermo gallérját úgy tervezte meg a francia gyártó, hogy kerékpározás közben álljon tökéletesen és akkor védjen maximálisan, ezenkívül egy puha dupla lycra belsőrészt is kapott, mely nem bántja bőrünket és a keletkező izzadtságot is gyorsan elvezeti onnan.

Három ergonómikus kialakítású, hőszigetelt zsebet találunk a mez hátulján, melyekbe könnyebben pakolhatjuk a kerékpározáshoz nélkülözhetetlen dolgainkat, mint a hagyományos zsebekbe. Ezek közül az egyik cipzáros, ide rakhatjuk kulcsunkat vagy mobiltelefonunkat, bár az utóbbit személy szerint inkább a mellkason található cipzáros zsebbe tenném, mert itt nagyobb hővédelmet élvez és talán nem merül le pár óra alatt a hidegre érzékeny akkumulátor. A téli rossz látási viszonyokban a jobb észrevehetőség érdekében a Mavic fényvisszaverő elemeket is elhelyezett a kabáton, bár a sárga szín is remekül érzékelhető az autóvezetők számára.

A Mavic Cosmic Elite Thermo dzsekit érdemes megnézni mindenkinek, aki a hazai száraz téli körülményekre keres kabátot, hiszen mindent tud, amit egy ilyen ruhadarabnak tudnia kell.

Jellemzők:
-Meleg kabát szeles, hűvös időre
-Szélálló és közepesen szigetelő anyagból készült
-Warm Shell Race technológia, könnyű membrán a szél ellen magas szintű lélegzőképességgel kombinálva
-DWR vízlepergető bevonat
-A Pro Fit szabásnak köszönhetően a kabát tökéletesen illeszkedik és a szél nem tud belekapni a ruházatba
-Szilikon rátétek a deréknál, a mez felcsúszása ellen
-Ergonomikus gallér puha dupla lycra belsővel
-Rugalmas panelek a szabad mozgásért
-Három hátsó zseb, melyek közül az egyik cipzáros
-Cipzáros zseb a mellkason
-Fényvisszaverő elemek

Ajánlott fogyasztói ár: 55 800 Ft
További információ a gyártó honlapján.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo