fbpx

Mavic Aksium Thermo téli kesztyű

Kezünk védelme rendkívül fontos az őszi/téli időszakban, a láb mellett ez a másik olyan testrész, ami azonnal jelzi, hogy hideg van. A Mavic Aksium Thermo egy általános felhasználású téli kesztyű, ami tökéletes választás a késő őszi-közepes téli időre.

Az Aksium Thermo egy kényelmes, meleg hosszú ujjú országúti kesztyű, mely jól lélegző membrános softshell anyagának köszönhetően ellenáll a hideg menetszélnek miközben képes kiengedni belülről a párát, ezáltal nem hatol be a kesztyűbe a hideg, de nem is “rohad” bele a kezünk. Tartós vízlepergető bevonattal (DWR) látta el a Mavic a kesztyűt, ezáltal csapadékos időben sem fog gyorsan átázni, bár nagyobb esőben nem ajánlanám a viselését, arra van másik modell a gyártó kínálatában.

Belülről egy puha, meleg filc réteg melegíti a kezünket az Aksium Thermo-ban, ami a külső réteggel együtt akár nulla fokig is elég lehet. A tenyerén EVA szivacsozás található, ami jelentősen csökkenti a kormányról érkező rázkódásokat ezzel növelve a kerékpározás kényelmét. Szilikon rátétet kapott a nagy-, mutató-, középső ujj hármas, ami sokkal stabilabb fogást eredményez és nem mellesleg nem csúszik le könnyen az ujjunk a fék- illetve váltókarokról.

A nagy ujj teljes külső felületén izzadtságtörlőt találunk, amit verejtékünk felitatásán kívül még más egyéb célokra is használhatunk. A csuklórész a tépőzáras állítási lehetőségnek köszönhetően tökéletesen zárul, megfelelően beállítva a hideg nem tud behatolni ezen részen. Az ujjak külső felén és a tépőzáron fényvisszaverő elemek javítják láthatóságunkat a forgalom több résztvevője számára.

Mavic_aksium_thermo

A megfelelő kesztyű kiválasztása nem egyszerű feladat, három dolgot mindenképpen érdemes végigvenni a döntésünk előtt, az első természetesen az, hogy kényelmes legyen, illeszkedjen a kezünkre, a második, hogy milyen hőmérsékleti tartományban szeretnénk használni, mennyire fázós a kezünk, a harmadik pedig, hogy mennyire irányítható a kesztyűben a kerékpár. Az elsővel nem tudunk sokat kezdeni, ez az egyik oldalról anatómia, a másikról szabás. A második dolog már egyrészt rajtunk múlik, az Aksium Thermo alapvetően téli kesztyű, de +10 fok alatt én már bátran felvenném és egészen 0-3 fokig használnám, fázósabb kezűek természetesen melegebben is hordhatják, akik meg bírják a hideget azok akár 0 fok alatt is. A harmadik szempont alapján ez a kesztyű a középső kategóriába sorolható, a tenyere már vastagabb, mint a nyáriaké, de még jobban érezhető vele a kormány fogása, mint az extrémen hideg időre tervezett kesztyűkben.

Mavic_aksium_thermo

Jellemzők:
-Kényelmes, meleg hosszú ujjú országúti kesztyű
-Softshell anyag szélálló membránnal
-Belülről kiengedi a párát, de a menetszél nem hatol be a kesztyűbe
-DWR vízlepergető bevonat
-Meleg puha filc belső a hideg ellen
-EVA szivacs a tenyéren a fokozott kényelemért és a rázkódás ellen
-Szilikon rátétek az ujjakon a jobb tapadásért
-Izzadtságtörlő a nagyujjon
-Tépőzárral állítható hosszú csuklórész
-Fényvisszaverő elemek a kézfejen

Ajánlott fogyasztói ár: 9 600 Ft
Bővebb információ a gyártó honlapján

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások