fbpx

Mathieu van der Poel győzelemmel tért vissza a Scheldercrosson! – Vas Blanka a 14. helyen végzett

Az X2O Trofee Scheldencross-i futamán győzelemmel kezdte el a 2020-21-es cyclo-cross szezont Mathieu van der Poel, a nőknél Denise Betsema nyert, Vas Blanka a 14. helyen végzett.

Ismét izgalmas cyclo-cross hétvégének nézünk elébe, mindkét nap rangos versenyt rendeznek, szombaton az X2O Trofee Scheldencrossi futamán láthattuk ebben a szezonban először cyclo-cross versenyen Mathieu van der Poelt, a nőknél pedig Vas Blankának szurkolhattunk.

A női futam Blanka számára nem indult jól, az első kanyarban a csapattársa elesett mellette, ami megállásra kényszerítette a magyar versenyzőt és csak hátrányból tudta folytatni a versenyt. Elöl Lucinda Brand lépett el, de a második körben felért rá az esélyesek csoportja. Ceylin del Carmen Alvarado versenyzett még aktívan, de egy technikai hiba miatt (a közvetítés alapján beszorult a lánca a sor és a küllők közé) sokat kellett futnia, mellyel kiszállt a győzelemért vívott harcból. Kb a verseny felénél Denise Betsema váltott tempót és hagyta ott a többieket, Lucinda Brand üldözte óriási erőkkel a honfitársát, de végül bár az utolsó körben majdnem utolérte, mégsem sikerült a felzárkózás, mellyel Betsema nyerte a versenyt, Brand lett a második, míg Annemarie Worst ért be a harmadik helyen. Vas Blanka a 14. helyet tudta megszerezni, kicsit több, mint két és fél perc hátránnyal.

Női eredmények:

1 Denise Betsema (Ned) Pauwels Sauzen-Bingoal 0:42:16
2 Lucinda Brand (Ned) Telenet Baloise Lions 0:00:04
3 Annemarie Worst (Ned) 777 0:00:27
4 Sanne Cant (Bel) Iko-Crelan 0:00:43
5 Manon Bakker (Ned) Credishop-Fristads 0:00:48
6 Anna Kay (GBr) Starcasino CX Team 0:00:49
7 Yara Kastelijn (Ned) Credishop-Fristads 0:00:53
8 Fem van Empel (Ned) Pauwels Sauzen-Bingoal 0:01:08
9 Laura Verdonschot (Bel) Pauwels Sauzen-Bingoal 0:01:31
10 Aniek van Alphen (Ned) Credishop-Fristads 0:01:49

A férfiaknál nagy kérdés volt, hogy Mathieu van der Poel hogyan fogja kezdeni a szezont, a szokásos rajt-cél győzelmet fogja hozni vagy lesz aki megszorongatja vagy talán el is veszi tőle a győzelmet. A rajt után nehezen szakadt szét az élmezőny, de Mathieu van der Poel előnyre szert tudott tenni, úgy tűnt, hogy egyedül Eli Iserbyt lehet az ellenfele, aki egy hosszas üldözés után felért a világbajnokra miután az nagyon közelről megismerkedett a homokággyal. Ezután kicsit megtorpantak és többen utolérték őket. Viszont a csata folytatásával ismét el tudott lépni a fent említett két bringás, akik egészen az utolsó előtti körig együtt mentek, ahol Mathieu van der Poel tudta pár méterrel leszakítani Iserbytet. Iserbyt bármennyire igyekezett, nem tudott visszazárkózni és Van der Poel nyerte a versenyt, míg az Európa-bajnoknak a második hely jutott. A harmadik helyet a brit Thomas Pidcock szerezte meg.

Férfi eredmények:

1 Mathieu van der Poel (Ned) Alpecin Fenix 0:58:10
2 Eli Iserbyt (Bel) Pauwels Sauzen-Bingoal 0:00:06
3 Thomas Pidcock (GBr) Trinity Racing 0:00:27
4 Toon Aerts (Bel) Telenet Baloise Lions 0:00:30
5 Lars van der Haar (Ned) Telenet Baloise Lions 0:00:43
6 Laurens Sweeck (Bel) Pauwels Sauzen-Bingoal 0:00:51
7 Quinten Hermans (Bel) Tormans Cyclo Cross Team 0:01:00
8 Michael Vanthourenhout (Bel) Pauwels Sauzen-Bingoal 0:01:09
9 Corne van Kessel (Ned) Tormans Cyclo Cross Team 0:01:22
10 Daan Soete (Bel) Group Hens-Maes Containers 0:01:26

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo