fbpx

Legitim az Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség elnöksége

Legitim az Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség elnöksége, olvasható az MMTBSzSz oldalán, miután megegyezéssel zárult a korábbi tisztújítás legitimitását firtató bírósági ügy.

Az MMTBSzSz elnöksége és a FEB

Az MMTBSzSz elnöksége és a FEB

Korábban, 2014. december 3-án a Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum Közhasznú Egyesület, a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség ellen, “határozat hatályon kívül helyezése” perben született bírósági végzést juttatott el az MKSZ-hez. A tegnapra kitűzött tárgyalás végül közös megegyezéssel zárult a Fővárosi Bíróságon, amiről bővebben így számol be az MMTBSzSz – még mindig bloggeroldalon üzemeltetett – honlapján:

Legitim az MMTBSzSz elnöksége

 2014. december 16.

Az október 18-i MMTBSzSz közgyűlés legitimitását vitató bírósági ügy december 16-án a Fővárosi Bíróságon megnyugtató módon, megegyezéssel zárult.

A részletekről:

A bíróságon érdemi tárgyalásra nem került sor.

A tárgyalás elején egy ideig az is kérdéses volt, hogy az MMTBSzSz nevében egyáltalán hozzászólhatunk-e? Elég hamar eldőlt, hogy nem. Az általunk felkért Dr. Kovács Kristóf ügyvéd azonban erre az eshetőségre is készült, és „beavatkozóként” sikerült érdemben hozzászólnunk.

Hamarosan kiderült, hogy jelenleg nincs olyan személy, aki az MMTBSzSz-t jogszerűen képviselné a bíróságon, így ügygondnok kijelölésére került sor (a bíró a Kalló ügyvédi irodát jelölte ki erre a feladatra, amelyet a tárgyaláson Dr. Kovács Kristóf képviselt). Vagyis kb. fél órás jogi egyeztetés után végül sikerült érdemi pozícióba kerülnünk. Ez döntő volt, mert ellenkező esetben, alperesi képviselő hiányában nem lett volna lefolytatható a tárgyalás.

A bíró – az eset érdemi vizsgálata nélkül – arra kérte a feleket, hogy próbáljanak megegyezésre jutni.

Kiderült, hogy a felperes szándéka nem más, mint hogy egy közeli időpontban olyan közgyűlés jöjjön létre, ahol sor kerülhet a jelenlegi tisztségviselők megerősítésére vagy helyettük újak választására. Az alperes (MMTBSzSz) szándéka pedig az, hogy a továbbiakban a bíróság által is elfogadott, legitim módon végezhesse a munkáját.

A bíróságon közöltük, hogy ebben semmi módon nem zavar minket az, ha 2015. év elején az egyébként is összehívásra kerülő MMTBSzSz évi rendes közgyűlésen a tisztújítás is napirendre kerül. A bíróságot tájékoztattuk arról a szándékról is, hogy az MMTBSzSz elnökének egyébként is bejelentett célja, hogy ezen a télen egy strukturális átalakításon menjen keresztül az MMTBSzSz és az MKSz. Ezen célokkal egyáltalán nem ellenétes egy 2015. március 15-ig megtartandó tisztújítás.

Ezért a részünkről elfogadtuk a bíró által javasolt egyezségi ajánlatot.

Tehát mostantól a jelenlegi elnökség legitimitásához nem fér kétség. Az elnökségi tagok végre a valódi szakmai feladatok megoldására tudnak koncentrálni a következő hónapokban.

Bár a tárgyalás előtt minden eshetőségre felkészültünk, és meggyőződésem, hogy megfelelő érvekkel egy érdemi tárgyaláson is megvédtük volna az igazunkat, de ezt a megoldást, vagyis a megegyezést, azért tartom jobbnak, mert így nincs vesztese az ügynek, és ez a történet nem mérgezi tovább a sportágat.

Köszönjük a segítséget Dr. Kovács Kristófnak, akit a bíró külön megdicsérte az ügyben mutatott felkészültségéért!

Eisenkrammer Károly

MMTBSzSz elnök

A legitimitás kimondása kapcsán az MMTBSzSz új elnöksége a következő dokumentumban foglalta össze eddigi intézkedéseit:  MTB szövetség munkája 2014-12-16

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo