fbpx

Különlegességek a K&H olimpiai kerékpáros napon

Célegyenesbe érkezik a K&H olimpiai kerékpáros nap szervezése, a városligeti 56-osok terén október 2-án megrendezendő esemény rengeteg bringás programot tartogat a látogatók számára. A Budapest túra és a szakági bemutatók mellett lesz kerékpáros múzeum, kerékpáros foci és teremkerékpár-bemutató is. A kiállított ritkaságok közül néhányat kipróbálhatnak az érdeklődők.

K&H olimpiai kerékpáros nap – Tarapcsák Péter és Filutás Árpád

K&H olimpiai kerékpáros nap – Tarapcsák Péter és Filutás Árpád

A családi szabadidős program szlogenjének: „minden, ami kerékpár” – a szervezők minden tekintetben próbálnak megfelelni. Mint a Budapest Sportiroda és a Sportaktív SE arról korábban már hírt adott, a sportág valamennyi szakágának lehetősége lesz megmutatkoznia; lesz 12 regisztrációs ponttal tervezett Budapest túra valamint dual-triál és monocikli-verseny; meghívást kapnak a sportág eredményes képviselői, szervezetei is.

Az eseményen a korábbi országúti- és pályakerékpár-versenyző, Tarapcsák Péter – aki jelenleg a Magyar Kerékpársportok Szövetségének alelnöki tisztét is betölti – ezúttal szervezőként vesz részt az előkészületekben és a lebonyolításban.

K&H olimpiai kerékpáros nap – Halápi Sándor velocipédista

K&H olimpiai kerékpáros nap – Halápi Sándor velocipédista

„Szervezünk teremkerékpáros, kerékpáros foci illetve velocipéd bemutatót, 50 méteres gyorsulási versenyt valamint építünk ügyességi tanpályát is. Alkalmi kiállításunk alkalmával ki lehet majd próbálni elektromos rásegítéses illetve fekvő biciklit, azaz rekumbenst; elektromos váltót, fából készült futógépet, görgőre állított fixi-gépet. A múzeumunkban bemutatjuk a motorvezetéses verseny kellékeit: a stéhermotort és a hozzá illő kerékpárt, megtekinthető lesz az a bringa is, mellyel még ’92-ben Filutás Árpád 500 km-es, motorvezetéses világcsúcsot állított fel, mintegy 8 és félórás idővel.” – mondta Tarapcsák Péter.

A K&H olimpiai kerékpáros nappal kapcsolatos információk a folyamatosan frissülő www.kerekparosnap.hu oldalon találhatóak.

Forrás és fotók: A Budapest Sportiroda és a Sportaktiv SE közös sajtóközleménye

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo