fbpx

Kontinentális csapatként folytatja jövőre az Epronex-Hungary

Az Epronex-Hungary megtartotta a 2022-es év végi sajtótájékoztatóját, ahol az idei év értékelése mellett szóba került a jövő évi szezon, melynek kapcsán óriási dolog történik a csapat és a magyar kerékpársport életében, ugyanis a 2023-ban kontinentális bejegyzésű csapatként folytatja az Epronex-Hungary.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Porsche Buda szalonjában tartotta az Epronex-Hungary a szezonvégi sajtótájékoztatóját. Azonban az idei év más volt, mint az előzőek, mert a csapat életében több fontos változás is történt. A története során 2022-ben az Epronex-Hungary az 5 dobogós helyezése mellett Karl Ádám révén megszerezte első UCI versenygyőzelmét az In the footsteps of the Romans két napos bolgár versenyen. Ezenfelül már pár hete tudni lehet, hogy a csapat jövőre szintet lép, több év után újra lesz kontinentális besorolású UCI kategóriás csapata Magyarországnak, melyről most több részletet megtudhattunk.

A következő évet 12 versenyzővel kezdi meg a csapat, Karl Ádám, Rózsa Balázs, Istlstekker Zsolt, Solymosi Márton, Gönczy Gergő,  Drijver Bertold, Nagy Bendegúz Mátyás, Kiss Gergely mellé érkezik Szarka Gergely, Orosz Gergő, Árvai Kristóf, Valent Márk és a csapat egyetlen külföldi versenyzője a dél-afrikai Byron Munton. Míg az idei évben Karl Ádám köré épült a csapat, jövőre jelentősen több többnapos versenyen fog részt venni az Epronex-Hungary, ezért szükség volt egy összetett menőre is, így került képbe, aki a dél-afrikai időfutambajnok, aki több versenyző mellett az UCI bejegyzés hírére jelentkezett a csapatba. A csapat vezetése is bővül jövőre, a szlovén Miran Kavas lesz a szakmai vezető, aki többek között dolgozott már együtt Primoz Roglic-csal és a Jan Tratnikkal is, a szlovén szakember Kusztor Péter segítségével került az Epronexhez.

2023-ban hazai verseny lévén a Pro Series-be felkerülő Tour de Hongrie lesz a csapat egyik fő versenye, de várhatóan a környező országok körversenyeire is meghívót kap az Epronex-Hungary, melyek szintén komoly kihívást fognak jelenteni.

Karl Ádám még elmondta, hogy a következő szezonban a győzelmek mellett az olimpiai kvalifikáció is fontos számára, és az a célja, hogy 2024-ben ott lehessen Párizsban.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo