fbpx

Kőbányai Bringapark Kupa beszámoló (eredmények, fotók)

Kellemes napsütéses időben a Kőbányai Bringapark Kupával zárult a Kometa Cyclo-Cross Challenge, ahol nem csak az utolsó forduló dobogósait díjazták, hanem a teljes sorozat legjobbjainak értékelésére is sor került.

December 18-én rendezték a Sportligetben a Kőbányai Bringapark Kupát, mely egyben a Cylo-Cross Challenge zárófutama is volt. Kőbányán komoly hagyományai vannak a cyclo-crossnak, az elmúlt években számtalan versenyt rendeztek itt, mindig az egyik legmagasabb részvevő számmal rendelkező események ezek, így idén is várható volt, hogy sikerrel rendezik meg a Cyclo-Cross Challenge zárófutamát.

Idén a pálya az előző évekhez képest kicsit megváltozott, az épülő velodrom miatt a bringaparkos szakasz kimaradt, viszont a lényeges részek megmaradtak és a szánkózó dombon is egy új, nehezebb nyomot jelöltek ki a szervezők. Az időjárás ezúttal kegyes volt a kerékpárosokhoz, így száraz, gyors pálya várt a bringásokra, mindössze az éjszaka megfagyott és nehezen kiolvadó talaj jelentett nehezítést a dombon, ahol minden rajtban láthattunk jó pár esést a csúszós nyom miatt.

A Kőbányai Bringapark Kupa kulcshelyszíne a szánkózó domb, de nem csak azért, mert itt található a pálya legtöbb technikás része, hanem azért, mert itt gyűlik össze a legtöbb szurkoló (a hazai versenyeken egyedülálló módon szurkolói zóna található itt) és folyamatosan buzdítják a versenyzőket, sőt a pálya ezen részén külön zene szól, ami még jobban feldobja a versenyt.

A szokásos időrend szerint zajlott a verseny, reggel a hobbi futam részvevői vágtak neki elsőként a pályának, köztük még pár téli kabátba öltözött bringással is lehetett találkozni. Őket követték a gyerekfutamok, ahol ismét szép számmal álltak rajthoz az utánpótlás kerékpárosok, egy-egy rajtban teljesen megtelt a rajtrács bringásokkal.

Az elit futamra már szépen felmelegedett a levegő, sokakat lehetett látni rövid nadrágban versenyezni, de az árnyékos domboldalon még mindig korcsolyapálya fogadta a versenyzőket, mely izgalmas szituációkat okozott.

Az elit nőknél László Tamara nyert Szekeres Viktória és Péteri Niké előtt, míg a férfiaknál a négyből négy versenyen győzedelmeskedő Búr Zsolt volt a leggyorsabb megelőzve Fűzfa Ambrust és Darányi Bencét.

Az utolsó futamban a master 2-3-4 korosztályok álltak rajthoz, akik szintén megtöltötték a rajtzónát. A master 2 a legnépesebb korosztály a versenyek során és master 3-ban is több induló van, mint elitben, ami jól mutatja, hogy az idősebbek körében nagyon népszerű ez a szakág.

A futamok után került sor az eredményhirdetésre, ahol a naplementében a Cyclo-Cross Challenge összetett eredményeit is kihirdették.

A részletes eredmények ide kattintva érhetőek el.

Az összetett eredmények itt találhatók.

A teljes fotógaléria alább található:

Fotók: Farkas Milán – (www.milanphoto.hu)

2021-2022 Cyclo-cross versenynaptár (magyar)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo