fbpx

Keresik a Merida Multivan Team Belgiumban ellopott kerékpárjait

A Mountainbike világkupa-sorozat első, belgiumi állomása előtt, a houffalize-i pályától 20 kilométerre lévő hotel biztonságosnak kikiáltott tárolójából péntekről-szombatra virradóra ellopták a Merida Multivan Team kerékpárjait. Az eltűnt bringák között van 6 vadonatúj, használatlan „96” összteleszkópos MTB kerékpár, 3 „FLX” karbon merevvázas MTB kerékpár és egy „Target 6” országúti kerékpár. Az összteleszkópos kerékpárok limitált, szériagyártás előtti modellek, speciálisan a versenyzők számára készültek. Az ellopott értékek használhatatlanok kereskedelmi célból, ugyanis az alkatrészeken jelölték, hogy szponzorált versenyzők részére gyártották.

Bár a csapat szerelőinek egy napon belül minden versenyző részére sikerült összerakni versenyzésre tökéletesen alkalmas kerékpárokat, az anyagi kár jelentős, körülbelül 100 000 Euro.

Pár éve a Houffalize Világkupa idején gyakran előfordulnak hasonló esetek. A Merida Multivan csapat elméletileg biztonságos, zárt helyen hagyta a kerékpárokat, a tény, hogy az elővigyázatosság ellenére mégis ellopták az összes gépet, mutatja, hogy szervezetten működő banda hajtotta végre a bűntényt. Ráadásul a Merida Multivan Team nem az egyetlen áldozat, két másik csapatnak is ellopták a felszerelését.

A jövőben a Merida Multivan Team személyzete még komolyabban fogja venni a biztonsági intézkedéseket, válaszul e magas szinten kivitelezett profi bűntényre. Ez nagyobb költségekkel jár majd, de elkerülhetetlen a befektetés, mert a tolvajok módszerei is egyre veszélyesebbek. Néhány másik csapatnál őrt alkalmaznak, hogy biztonságban tudják a drága kerékpárokat.

”Sajnos a csapatok nagyjából magukra maradnak a kárukkal. Különösen Belgiumban, ahol évek óta élő probléma a kerékpárlopás és sem a versenyszervezők, sem a rendőrség nem reagál megfelelően” – nyilatkozta Andreas Rottler csapatvezető az incidenssel kapcsolatban, kifejezve reményét, hogy a jövőben a különböző versenyrendezők mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy megelőzzék a hasonló eseteket.
teambikes08_001.jpg

teambikes08_002.jpg

teambikes08_003.jpg

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások