fbpx

Kerékpározz Kőbányán!

BicikliSuli kerékpáros családi napra kerül sor 2010. március 27-én, szombaton 10 és 14 óra között kőbányán a Rottenbiller Parkban (KÖSZI előtti tér: 1105 Budapest, Előd u. 1.) A rendezvényt 10 órakor Verbai Lajos, Kőbánya polgármestere nyitja meg.

A nap részletes programja:

10:00 – Verbai Lajos, Kőbánya polgármestere megnyitóbeszédet tart
10:00 – 14:00 – BicikliSuli kerékpáros ügyességi pálya
10:10 – BMX-show
10:30 – Az Isaszegi Kerékpáros Emléktúra indulása
11:00 – Kőbányai „kis túra” indulása – ez egy körülbelül 30 perces rövid, vezetett túra, amin gyerekek is részt vehetnek
12:00 – Kerékpárverseny gyerekeknekProgramajánló: Isaszegi Kerékpáros Emléktúra

161. évvel ezelőtt, április 6-án zajlott le az 1848-49-es szabadságharc egyik döntő ütközete, az isaszegi csata. A Vuelta Sportiroda és a Kőbányai Torna Club közös szervezésében, 2010. március 27-én egy kerékpáros túrával emlékezünk meg történelmünk egyik fontos eseményéről. Isaszegen egy koszorút helyezünk el Szoborhegyen a Honvéd-emlékműnél. A történelmi dátumhoz képest az egyhetes csúszásnak prózai oka van: az április 6-hoz legközelebb eső hétvégén lesz Húsvét, és az ünnepeket a legtöbben a családjuk körében, otthon töltik.

A túra 18-22 km/h-s átlagsebességgel halad, vagyis bárki teljesíteni tudja, aki kicsit is edzésben tartja a végtagjait. Hogy biztonságban érezd magad, a túrát motoros rendőrök és szervezők kísérik. Hogy legyen energiád a hazafelé útra is, Isaszegen zsíros kenyérrel és teával várjuk a bringásokat.

Találkozó március 27-én, szombaton a Kőbányai Szabadidő Központ (KÖSZI) előtt, ahol 10 órától 14 óráig kerékpáros családi és gyerekprogramokkal is várjuk az érdeklődőket: freestyle bemutató (by Gizmó), rövid gyerekversenyek a parkban, biciklisuli ügyességi pálya, bringás ajándékok a gyerekeknek, és más érdekességek. Az isaszegi túra 10:30-kor indul, és várhatóan 14 órára ér vissza.

A részvétel a túrán és a többi programon egyaránt ingyenes.

Részletek és regisztráció itt: www.kerekparinfo.hu
Forrás: Vuelta Sportiroda sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo