fbpx

Kerékpárosok és kirándulók figyelmébe!

Továbbra is fokozott figyelemmel kell közlekedni a Pilisi Parkerdő területén a kerékpározásra kijelölt erdei utakon. A jó időben nyeregbe pattanóknak minden útszakaszon számítaniuk kell a fűtési szezonban elsősorban tűzifát szállító teherautók forgalmára, ezért különösen fontos betartani az utak használatának szabályait, köztük a 30 km/h-s sebességkorlátozást! Szintén komolyan kell venni az út melletti farakásokon lévő figyelmeztetést, miszerint a farakásokra felmászni, azokon játszani tilos!

Kerékpárosok és kirándulók figyelmébe!

Kerékpárosok és kirándulók figyelmébe!

A Pilisi Parkerdő területén kerékpározásra kijelölt erdészeti utakat a téli pihenő után egyre több kerékpáros keresi fel, hét közben és hétvégén egyaránt. Tartanak azonban még a téli fakitermelések, és közel sem ért véget a fűtési szezon, ezért jelentős az erdőgazdasági forgalom az erdészet útjain. Elsősorban tűzifát szállító teherautók közlekednek ezeken az utakon, de több helyen egyéb gépek megjelenésére, a burkolaton sárfelhordásra kell számítani.

Ebben az időszakban különösen fontos, hogy a kerékpárosok a balesetek elkerülése érdekében tartsák be a Pilisi Parkerdő útjainak használatára a kerékpáros szervezetekkel közösen kidolgozott szabályokat. Ezek közül legfontosabb – és legtöbben éppen ezt a korlátozást nem veszik figyelembe – a 30 km/h-s sebességkorlátozás. Az erdészeti utak vonalvezetése, kialakítása miatt az ennél nagyobb sebességgel lefelé száguldó kerékpárosok életveszélynek teszik ki magukat, mert nem tudnak időben lassítani vagy kikerülni a hirtelen megjelenő akadályokat.

A kerékpárosok mellett a kiránduló családokban a szülők figyelmét is fontos felhívni a téli erdőben jellemző veszélyre. Bár a Pilisi Parkerdő munkatársai figyelmeztető feliratokkal mindenütt felhívják rá a figyelmet, mégis előfordul, hogy elsősorban a gyerekek felmásznak az utak mellett elszállításra váró farakásokra. Az akár egy tonnányi súlyt is elérő farönkök megmozdulva komoly balesetet okozhatnak, ezért az erdészet munkatársai ezúton is kiemelten felhívják a kirándulók figyelmét a felelős erdei viselkedés fontosságára.

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt. sajtóközlemény, www.parkerdo.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo