fbpx

Kellemes időjárás és technikás pálya várt a versenyzőkre a Cyclo-Cross Challenge 2. futamán

Újbudán rendezték a Kometa Cyclo-Cross Challenge második futamát, ahol kihívásokkal teli pályán versenyezhettek az indulók

Október utolsó hétvégéjén Újbudára, a Sport11 Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontba költözött a hazai cyclo-cross élet színe-java, ahol a Cyclo-Cross Challenge 2. fordulójában mérték össze tudásukat a kerékpárosok.

Egy elég különleges pályát sikerült kijelölniük a szervezőknek, rengeteg, a hazai versenyekre nem igazán jellemző, rézsűs, technikás szakasz várt a bringásokra Kánai-tó mellett kijelölt pályán, ami így mindenki számára tartogatott kihívásokat. Az időjárás is a legszebb arcát mutatta, az október végén szokatlan, gyönyörű, napsütéses idő fogadta a versenyre kilátogatókat. Emiatt a sárban dagonyázásról lemaradtak a nézők és a versenyzők egyaránt, helyette porfelhőben kellett bringázni és futni az indulóknak. Többen a versenyzők közül szóvá is tették, hogy jobban örültek volna egy sárban csúszkálásnak, de egyelőre az időjárás még nem volt partner ebben.

A verseny a hobbi futammal kezdődött, ahol szép számmal álltak rajthoz a szakággal még csak ismerkedők. Ezután időrendben következtek az utánpótlásfutamok, ahol gyerekben nem volt hiány, ami nem meglepő, hiszen a rendező csapatban, a Superior Racing Teamben kerékpározik hazánkban a legtöbb gyerek.

Az elit kategóriákban az óriási csata elmaradt az első helyért, a nőknél László Tamara (Fehérvár Cycling Team), a férfiaknál Búr Zsolt (Vialand Racing Team) nyert, de a dobogó további helyezéseiért már kiélezett küzdelmeket láthattunk.

A masterek futamával zárult a nap, ahol ismét bizonyították a 40 év fölöttiek, hogy ők is jelentős szeletét teszik, ha hazai cyclo-cross közösségnek.

Eredmények: https://fairtiming.hu/php/results.php?vrs=ujbudacx21

Címlapfotó: Bak Ferenc

2021-2022 Cyclo-cross versenynaptár (magyar)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo