fbpx

Kanadai és Orosz győzelem a CrossLigetben

Cyclocross verseny helyszínévé változott október utolsó vasárnapján a Városliget, az Econix CrossLiget rendezvényen közel háromszázan versenyeztek a különböző kategóriákban.

Garrigan győzelme (Fotó: Econix CrossLiget)

Garrigan győzelme (Fotó: Econix CrossLiget)

A szervező csapat már tavaly is magasra tette a mércét, és idén is bebizonyították, hogy lehet Magyarországon európai szintű crossversenyt szervezni. Még ha a nyomvonal a hazai mezőny képességeihez volt igazítva, akkor is igaz ez, a körítést tekintve pedig remek hangulatú rendezvényt sikerült összehozni.

A pálya 500 méterrel volt hosszabb és eggyel többször kellett feltekerni a Királydombra, mint tavaly, a résztvevők többségének nagyon tetszett az új nyomvonal. Az elit futamon a címvédő Búr Zsolt már az elején szerencsétlenül járt, lefordult a gumija, a kerékcsere után nem szólhatott bele az első helyért zajló küzdelembe.

A győzelemért a kanadai Michael Joseph Garrigan és a korábbi többszörös magyar bajnok Buruczki Szilárd csatáztak, bár utóbbit is hátráltatták az elején technikai problémák. Szilárd elmondása szerint Mike jobb volt a kanyarokban, technikailag, ennek köszönhette sikerét. A 3. helyen az U23 korú Pelikán János érkezett vadonatúj karbon BMC-jével. A nők között Orosz Anita nyert Kanti Dorottya és Cseh Veronika előtt.

Teljes eredménylista a további kategóriákkal: cross16_lig

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo