fbpx

Juniális a velodromban

A május 24-én rendezett bringás majális mintájára ezúttal 2008. június 21-én juniálissal várják az érdeklődőket a Millenáris Sporttelepen. Hogy mit takar mindez? Látványos pályaversenyeket, bringapóló meccseket, bringás ügyességi pályát, amatőr futamokat és egyéb furcsa versenyszámokat. Például pumpáltál már valaha páros kieséses rendszerben?

Az igazolt futamok versenykiírása innen tölthető le.

Szombaton, június 21-én bringaversenyekkel és ingyenes programokkal vár kicsiket és nagyokat a zuglói Millenáris Velodrom. A látványos ifjúsági pályafutamok 11-kor kezdődnek, és akinek megtetszik a dolog, be is nevezhet rögtön az amatőr futamokra. A futamok alatt a középső jégpályán bringapólómeccsek zajlanak (lovaspóló, csak ló helyett bringával). A csapatok még alakulnak, akár a helyszínen is be lehet kapcsolódni! Lesz bringabalett, lángosevő verseny, kincskeresés, kerékpáros gyorsulási verseny és pumpáló (vagyis kerékfelfújó) verseny is.

A juniális pontos programja meg innen érhető el.

A kerékpározni tanuló gyerekek a Bringalabirintus nevű ügyességi pályán mérhetik fel tudásukat, a bringával még csak ismerkedő ovisok pedig kipróbálhatják a pedál nélküli fabiciklit. A játszósarokban Szabolcsi Szilvia, olimpiai ötödik helyezett, többszörös magyar bajnok országúti és pályakerékpáros tart plüssállathajító versenyt a kicsiknek.

Éhet és szomjat oltani az emeleti Gébics presszóban lehet, aki pedig később, a nyílt napokon is szeretne edzeni a Millenárison, az amatőr licencet válthat a csinos Millicicáknál, melyhez balesetbiztosítás is jár. A licenckérő lap az internetről is letölthető: http://velodrom.hu/wiki/doku.php/nyiltnap#licence


Millenáris Velodrom

A Millenáris Velodrom az egyetlen hazai kerékpárpálya és egyben egész Európa legrégebbi ilyen létesítménye. 1897-ben itt rendezték az első nyilvános hazai futballmérkőzést, 1928-ban pedig a kerékpáros világbajnokságnak adott otthont. A 112 éves, Hajós Alfréd tervei alapján a húszas években átépített pálya szerdán 16 és 21, szombaton 10 és 15 óra között nyitva áll bárki előtt, a belépés ingyenes. Bár az épület kerületi védettséget élvez, a Nemzeti Sporthivatal elbonthatóként, területét magánbefektetőknek átadhatóként, hasznosíthatóként jelölte meg. Ez a magyar sport bölcsőjének pusztulásával fenyeget.

Millenáris Velodrom
Budapest, XIV. Szabó József u. 3. (a Récsei Center mögött)
Honlap: http://velodrom.hu, fotók: Éder Veronika

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo