fbpx

Jakobsent felébresztették a kómából

A Lengyel Körverseny első szakaszán a súlyos sérüléseket szenvedő Fabio Jakobsent sikeresen felébresztették a kómából.

Szerdán írtunk róla, hogy a Lengyel Körverseny első szakasza óriási borzalmakat tartogatott mind a versenyzők, mind a nézők számára, Dylan Groenewegen a hajrán a kordonnak szorította Fabio Jakobsent, aki félelmetesen nagyot esett, magával sodorva még jó pár bringást köztük a szabálytalanul sprintelő Groenewegent is. Az esés következtében Jakobsen súlyos sérüléseket szenvedett, helikopterrel szállították kórházba a sok vért vesztő holland kerékpárost, akit végül mesterséges kómába helyeztek az orvosok.

Az eset után 48 órával sikeresen felébresztették a kómából Jakobsent, akinél a vizsgálatok szerint nem történt sem agy, sem gerincsérülés, amik mindenesetre jó hírek. Viszont Jakobsen arcában az összes csont eltört és az összes fogát elvesztette, így egyelőre az evés és a beszéd is óriási kihívás lesz számára. A keze és a lábai mozognak a holland bajnoknak, de még sok vizsgálatot fognak rajta végezni, hogy megállapítsák milyen idegrendszeri károsodásai vannak. Várhatóan hosszú időt fog igénybe venni Jakobsen felépülése.

Az ügy még nem zárult le, az UCI is vizsgálja az esetet és Jakobsen csapata is a rendőrséghez fordul a “baleset” kapcsán.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo