fbpx

Itt a vége? – A Mitchelton-Scott a koronavírus miatt kiszáll a Giróról!

A Giro d’Italia első pihenőnapján az összes versenyzőt és csapatszemélyzetét tesztelték koronavírusra, és Simon Yates esete után újabb pozitív eredmények születtek, a versenyzők közül Steven Kruijswijk (Jumbo Visma) és Michael Matthews (Sunweb) is pozitív tesztet produkált, míg a csapatsegítők között is akadtak pozitív esetek. A Mitchelton-Scottnál 4 stábtag is pozitív lett, így ők úgy döntöttek, hogy a teljes csapat kiszáll a versenyről.

A Giro d’Italia első pihenőnapján (a Tour de France-hoz hasonlóan) a csapatszemélyzeteket és a versenyzőket tesztelték koronavírusra, a Giro szervezője az RCS Sport 571 db elvégzett tesztről számolt be. Mindenki izgatottan várta az eredményeket, mert Simon Yates pozitív esete után benne volt a pakliban, hogy újabb pozitív esetek lehetnek, amik akár a Giro végét is jelenthetik. Szerencsére pozitív covid hullám nem volt a versenyzők között, viszont két versenyző teszteredménye is pozitív lett, az egyikük Steven Kruijswijk (Jumbo Visma), aki az összetettben a 11. helyen áll 1 perc 24 másodperc hátránnyal, a másik pedig Michael Matthews a Sunwebből.

A csapatszemélyzetek közül a Mitchelton-Scottnál 4 ember tesztje is pozitív lett, melynek következtében úgy döntött az ausztrál csapat vezetése, hogy a 2020-as Giro d’Italiáról visszalépnek, érthető módon nem szeretnének további eseteket és veszélyt jelenteni senkire, aki a versenyhez kapcsolódik.
Rajtuk kívül még AG2R La Mondiale és Ineos Grenadiers csapatszemélyzete között találtak pozitív esetek. Természetesen ezeknek a személyeknek is el kell hagyni a versenyt.
A verseny szervezőit szerdán fogják tesztelni, ami szintén érdekes lehet, mert mint emlékezhetünk a Tour de France-on éppen a versenyigazgató produkált pozitív tesztet.

Az esetek után egyre több emberben merül fel az a kérdés, hogy a 2020-as Giro d’Italia vajon 3 hétig fog tartani vagy hamarabb véget ér… Valószínűleg a csapatok fejében is ez jár, ezért lehet lesznek meglepő támadások az elkövetkező napokban a rózsaszín trikóért.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo