fbpx

II. Garmin Trail Zone Cyclo-Cross Magyar Kupa beszámoló (FOTÓK)

Az iszkaszentgyörgyi kastélyparkban folytatódtak a Cyclo-Cross Magyar Kupa küzdelmei

November 7-én ismét Iszkaszentgyörgyre, az Amadé–Bajzáth–Pappenheim-kastély parkjába látogattak a cyclo-cross szakág kedvelői, ugyanis itt rendezték a Cyclo-Cross Magyar Kupa második állomását, a II. Garmin Trail Zone Cyclo-Cross Magyar Kupafutamot.

A verseny különlegességét a festői környezet adta, ritkán van lehetőség egy kastély parkjában versenyezni. A park mellett még a közeli erdőben jelölték ki a verseny útvonalát, ahol a falevelektől aranyszínű ösvényeket bringázhattak a versenyzők. A 2,6 km hosszú pálya a reggeli eső ellenére technikailag sok kihívást nem jelentett, cserében viszont kevés idő volt pihenni és szintből sem keveset kellett teljesíteni a versenyzőknek.

Reggel a legkisebbek futamával kezdődött a nap, akik a mini pályán tekerték körbe a kastélyt. Egy futammal később a nagyobbak már a kastélyparkban kanyarogtak, míg a harmadik futamban pedig már a nagy pálya várt az U15-WU15-U17-WU17-es korosztályokra. Az utánpótlás futamokban szépen megtelt a rajtrács, ami jól mutatja, hogy a kisebbek körében is népszerű ez a forgalomtól védett pályán rendezett őszi-téli szakág.

A felnőtt futamok ezúttal alacsony létszám mellett zajlottak, de az elit férfiaknál így is sokáig kiélezett versenyt láthattak a nézők, egy négy fős boly haladt együtt, de végül Sylvester Balázs tudott ellépni, a második helyen Buruczki Szilárd ért célba Málnási József előtt. Az elit nőknél Jordán Dorka szakadt el a második körben és a célig folyamatosan növelte az előnyét, a második helyet Szekeres Viktória szerezte meg, a dobogó harmadik fokára pedig Péteri Niké állhatott fel.

Még a naplemente előtt zárásként a masterek és a hobbi kategóriában indulók csaptak össze, ahol szintén sokáig izgalmasan alakult a verseny.

A részletes eredmények ide kattintva érhetőek el.

A teljes fotógaléria alább található:

Fotók: Farkas Milán – (www.milanphoto.hu)

2021-2022 Cyclo-cross versenynaptár (magyar)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo