fbpx

Idegenlégiós siker Szlovákiában, jó szereplés Ausztriában

Eseménydús hétvégét tudhatnak maguk mögött az osztrák csapatokban versenyző országúti kerékpárosaink. Az RC ARBÖ-OSL Wohnen-Tom Tailor-RBK-Wörgl serdülő válogatottja, Palotai Péter (edzője: Palotai Gabriella és Hazai György) ezúttal a Szlovák Kupa sorozatba tartozó „GP Krupina” viadalon állhatott a dobogó 3. fokára.

A 47 kilométeres távot egy 5 kilométer hosszú emelkedő nehezítette, amely alkalmat adott az akciózásra. Itt szökött meg a későbbi győztes szlovák Johan Schwabik, valamint az őt üldöző Péter és szlovák „kísérője” is. Utolérniük ugyan nem sikerült, de előnyüket a mezőny előtt megtartották egészen a célig. Péter következő megmérettetésére nem kell sokat várni, a magyar válogatott tagjaként vesz részt a hét végén Csehországban megrendezésre kerülő „32. GP Matousek-ZMN Jevicko” 4 szakaszos versenyen, ahol rajta kívül Dani Jonatán (BVSC) és Hartmann József (Pécsi Junior KE) képviseli hazánk színeit.

Palotai Péter a dobogó harmadik fokán

A 17. születésnapját jövő héten ünneplő Sulyok Balázs (RLM-Kostel’s-Grafenstein, edzője: Fülöp Tibor és Sulyok Zsolt) Ausztriában állt rajthoz az „ÖAMTC Radchallenge” rendezvényen, ahol a juniorok az Elite C és Master Elite kategóriákkal egy mezőnyben rajtoltak. Az első napi országúti mezőnyverseny, a „Giro di Festina” 75 kilométeres távján 41 km/órás átlagot hajtottak a résztvevők, akik együtt érkeztek a befutó sprintre. Balázs a 105 induló közül a 22. helyet szerezte meg (10. junior). Vasárnap a „Festina Chrono” 21 kilométeres egyéni időfutamra került sor. Balázs kedvenc versenyszámában jól teljesített, az emelkedőkkel nehezített terepen 40.7 kilométer/órás átlagot hajtva az 55 induló közül 17. lett (4. junior).

Sulyok Balázs

Az idén alakult kontinentális csapat, az ARBÖ-KTM-Junkers csapatfotózásra hívta össze sportolóit. Ha már találkoztak, versenyeztek is egyet. A „Gmundner Bergrennen” rajtjánál ugyan még jégeső esett, de a 4.6 kilométeres, 12-16 százalékos emelkedő tetején már napsütés várta a versenyzőket. A csapat magyar tagja, Schipp Olivér (edzője: Schipp Attila és dr. Györe István) javuló formát mutatva a 33 induló közül a 19. helyet szerezte meg. Olivér célja, hogy a hétvégén a Hegyi Országos Bajnokságon U23-as kategóriában dobogóra álljon, lehetőleg annak legfelső fokára…

Schipp Olivér

Forrás: Cycling Sport Center / Fülöp Tibor

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo
Sütibeállítások