fbpx

Zéfal Profil Travel „utazó“ pumpa

A Zéfal Profil Travel átmenet képez a hordozható pumpák, illetve a hatékony működést biztosító, de rendszerint helyhez kötött műhelypumpák közt. Funkcióját tekintve tröbbé-kevésbé teljes értékű állópumpa, nem túlzottan terjedelmes vagy nehéz, a gyártó még hordozótáskát is mellékel hozzá. A Profil Travel tehát adja magát utazás vagy verseny előtti pumpálásra, továbbá hasznos lehet egy otthontól távoli kirándulás vagy bicajos csillagtúra esetén.

A francia székhelyű Zéfal több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a pumpagyártás terén, számos modelljüket használják kerékpárszerelő műhelyek, kerékpárkölcsönzők. Hasonlóképpen széles a Zéfal hordozható minipumpa kínálat, apró, de mégis hatékony eszközökkel oldhatjuk meg az út közben elszenvedett defekt megjavítását. A Profil Travel a két pumpatípus közti űrt hivatott betölteni.

Jól megtervezett, átgondolt konstrukció, használata igen praktikus…

A Zéfal hibridpumpája sok kerékpárosnál műhelypumpaként is funkcionálhat, működése hatékony, dugattyúja bőséges mennyiségű levegőt szállít, a kihatható és rögzíthető T-markolat és a dupla talp pedig megfelelően stabillá teszi. Ráadásul a bő 60 centis rugalmas tömlőbe a francia fejlesztők egy analóg nyomásmérőt is beépítettek, így indulás előtti pontos nyomásbiztosítására, otthoni szereléshez simán beválhat.

Érdekes menetes szelepcstlakozás-megoldás

A Profil Travel emellett pillekönnyű felépítéssel rendelkezik, ötvözött alumínium pumpatestet és dugattyúrúdat alkalmaz, amely meglepően alacsony tömeget tesz lehetővé. A súlyos műhelypumpákkal szemben “tokkal-vonóval” mindössze 340 grammot nyom a mérlegen! Emellett egy hordzsákot is kapunk a pumpához, „tálcán kínálva“ magát a szállításra.

A Zéfal eme érdekessége rendkívül precíz kidolgozással büszkélkedhet, köszönhetően egyrészt az alu szerkezetnek, másrészt a fejlett dugattyúmechanikának. Ennek eredményeképpen a dugattyúmozgás finom, a hatékonyság pedig a talpas állópumpákat idézi. A gyors és praktikus használatot fokozza a Z-Twin szelepcsatlakozás, amely használható mind szingó-, mind autószeleppel (Presta/Schrader), két menetes végződése van, tehát átalakítót, illetve szerelést nem igényel. A francia tervezők további számos hasznos megoldást alkalmaztak, amelyek növelik a pumpa megbízhatóságát és funkcionalitását. Ilyen például a kettős tömlőrögzítő, a stabil T-markolat, illetve az egyszerre két irányba kihajtható talp.

Innovatív nyomásmérő, sajnos nem a legpontosabb…

A fejlett mechanika lehetővé teszi, hogy akár 12 Bar nyomást érjünk el a Profil Travel pumpával, így országúti kerékpárokhoz is nyugodt szívvel ajánlható. A Zéfal eme érdekes pumpája újradefiniálja a kategóriákat, a Profil Travel a szó szoros értelmében „utazópumpa“, bár nem a kerékpárral együtt közlekedik, hanem spéci „szütyőjébe“ csomagolva az autó csomagtartójában vagy táskánkban.

Tokkal-vonóval!

Jellemzők:
hatékony működést biztosító könnyű pumpa utazáshoz
átmenetet képez a minipumpák és a műhelypumpák közt
ideális versenyek előtti pumpáláshoz vagy kerékpártúrához
ötvözött alumínium test
precíziós mechanika
pumpatestből tetszőleges szögben kihajtható flexibilis tömlő
tömlőbe integrált nyomásmérő
Z-Twin szelepcsatlakozás mindkét szeleptípushoz
szelepátalakítót nem igényel
két irányba kihajtható talp
kényelmes fogású T-markolat
mellékelt hordtáska

Alapanyag: ötvözött alumínium
Hossz: 490/860 mm
Tömeg: 331 g

Értékelés
Hatékonyság: 4
Praktikus használat: 4
Minőség: 4
Ár/érték: 4

Ajánlott fogyasztói ár: 16240 Ft.

További információ a forgalmazó és a gyártó honlapján. A videóbemutató itt tekinthető meg.

A szó szoros értelmében „utazópumpa“, bár nem a kerékpárral együtt közlekedik!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo