fbpx

Zátonyra futott üzlet: Az óriási bejelentés után nincs új főszponzor a Mitchelton Scottnál

Múlt héten jelentették be, hogy a Mitchelton-Scott csapata július 1-től Team Manuela Fundacion néven fog versenyezni, egyből kezdődtek a találgatások, hogy csak névadó szponzornak érkezett a non-profit alapítvány vagy megvették a csapat licencét is, aztán a két fél egymásnak ellenmondó nyilatkozatokat tett és végül tegnap érkezett a hír, hogy semmi nem lesz az üzletből.

Óriási hír volt múlt héten, hogy a Mitchelton-Scott, ahol Peák Barnabás is versenyzik, július 1-től 2021 végéig Team Manuela Fundacion néven folytatja. Több kérdést felvetett ez a bejelentés, mert az ausztrál WorldTour csapat eddig lényegében Gerry Ryan (tulajdonos) hobbija volt, – hozzáfűződik a GreenEdge Cycling létrehozása (a csapat korábbi neve) és a Mitchelton is az ő tulajdona – , és nem lehetett tudni, hogy szabadulni próbál szeretett hobbijától vagy csak egy komoly névadószponzort talált. Ezenkívül felmerült az a kérdés, hogy a Manuela Fundacion non-profit alapítványként miért akar szponzorálni egy WolrdTour csapatot, eddig túl sok sikeres akciójuk nem volt a sport világában.

Mindkét fél nyilatkozott és meglepő módon ellentétes vélemények születtek. A Manuela Fundacion elnöke Francisco Huertas úgy nyilatkozott, hogy megvették a csapat licencét és 2021-től már spanyol bejegyzésű, granadai központtal rendelkező csapatként vágnak neki a szezonnak. Gerry Ryan viszont azt mondta, hogy csak a névadó szponzorságról volt szó és esze ágában sincs megválni a csapatától, de eddig nem is találkozott Huertas Úrral és még nem írtak alá semmit.
Ezután a tegnapi napon a GreenEdge Cycling közleményben jelentette be, hogy mégsem kötnek szerződést a Manuela Fundacionnal és továbbra is Ryan fogja biztosítani a működéshez szükséges anyagiakat. A múltban a médiában megjelent hír, hogy a koronavírus új kihívások elé állította a cégcsoportot, ezért a versenyzők fizetését 70%-kal csökkentették, viszont most a tulajdonos ígéretet tett arra, hogy a szezon beindultával a női és a férfi csapat tagjai egyaránt megkapják a teljes fizetésüket. Ennek ellenére az anyagi problémák nem tűntek el, továbbra is szponzorokat keres a Mitchelton-Scott.

 

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo