fbpx

VeloClass Velence: új csapat ahol Szalontay Sándor újrakezdte

VeloClass Velence: ez a neve annak az új kerékpáros csapatnak Velencei-tónál, ahol a nemrégiben 200 méteren országos pályakerékpáros csúcsot tekerő Szalontay Sándor új “otthonra” és segítőcsapatra talált.

A velencei bemutatkozó sajtótájékoztatón Bogdán Csaba, a Velencei-tavi Kerékpáros Egyesület elnöke elmondta, közel egy éve dolgoztak  az új csapat megalapításán, melynek új célja fogalmazódott meg, miután tavaly ősszel ellehetetlenült Szalontay Sándor versenyzői pályafutása és a visszavonulását fontolgatta. Az egyesület alapítóinak és vezetői célja így elsősorban az lett, hogy új csapatot és hátteret biztosítsanak a leggyorsabb 200-as sprinterünknek. Így a csapat első támogatott versenyzője Szalontay Sándor lesz, hosszabb távon pedig fiatal tehetséges országúti és mtb versenyzőket szeretnének nevelni a klubban.

Szalontay Sándor, már eddig is történelmet írt a hazai pályasportban, hiszen – két évvel ezelőtt-  elsőként tudott 10 másodpercen belül menni 200 méteren, az idén a Moszkvai GP 200 méteres időfutamában új magyar rekordot ért el 9,672 másodperccel.  Szalontay őszintén elmondta, hogy az utóbbi időben anyagi problémái miatt nem tudott csak a kerékpározásra koncentrálni, ezért akarta abbahagyni a profi sportot. Hiába volt folyamatosan a pályán és tartotta magát formában az edzőteremben, edzőpartnerek és folyamatos versenyzés nélkül nem tudott fejlődni. Most úgy érzi magát mint aki mentőövet kapott Velencéről és biztos benne, hogy ilyen háttér mellett sikerül eredményeket elérnie, melyet az idei moszkvai siker is bizonyít.
“Legközelebb Csehországban Brnoban, majd Olaszországban állok rajthoz szintén CL1-es besorolású versenyeken. A fő cél természetesen a közelgő az Európa-bajnokság augusztus elején, valamint a világkupa futamok, amik az év végéhez közeledve kezdődnek. Természetesen igyekszem a világkupákon elegendő pontot szerezni ahhoz, hogy a jövő márciusi világbajnokságra is kvalifikálhassak. Egyelőre kérdéses, hogy melyik világkupa-futamon, melyik számban indulhatok. Szeptemberben zárják a ranglistát, addig igyekszem minél jobb eredményekkel előrukkolni.” -mondta a versenyző.

A csapat működéséhez szükséges forrásokat a névadó főtámogató VeloClass biztosítja, amely egy kerékpáros forgalomszámláló berendezés neve, egyben egy friss hazai szabadalom.
Szőke József, a VeloClass tulajdonosa elmondta: szakemberként több mint húsz éve foglalkozik forgalomszámlálással és cégük az elmúlt időszakban VeloClass névvel kerékpárosszámláló tesztberendezést telepített a Velencei-tó mellé, innen indult el a közös gondolkodás és lett a végeredménye az egyesület.

VeloClass kerékpáros forgalomszámláló

A versenyző felkészülésének nyugodt hátterét Steiner György sportmenedzser igyekszik biztosítani, edzőként pedig egy cseh olimpikon pályakerékpáros, világbajnoki negyedik Pavel Burán segíti.

A sajtótájékoztatón nemcsak a csapatról, hanem a térség kerékpáros fejlesztéseiről is szó volt, L. Simon László országgyűlési képviselő – aki alapítója az egyesületnek – elmondta, hogy a velencei-tavi kerékpáros fejlesztések indokoltságát alátámasztják a forgalomszámlálási adatok, ezért kiemelten fontosak lesznek a közeljövőben a meglevő kerékpáros utak bővítése, valamint új nyomvonalak építése, amelyek helyi szolgáltatásokat generálnak a kerékpárutak mellett a vendéglátásban és a turizmusban is.

Velence város polgármestere Koszti András, azt hangsúlyozta, szeretnék, ha a csapat segítségével fókuszba kerülne Velence, mint a hazai kerékpározás, aktív turizmus és sport egyik központja, ezért tartják fontosnak, hogy a nevében is velencei új csapat mellett Velence lesz az egyik állomása a Tour de Hongrie kerékpárversenynek.

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo