fbpx

Vargánya vendégház Somoskőújfalu: A nyugalom szigete újratöltve!

Már ismerősként tértünk vissza a Vargánya vendégházba, ami legutóbbi cikkünk óta még tovább fejlődött, ami főleg a kényelmi extrákat érintette. Nem véletlen, hogy a montis tesztünk központjának ezt választottuk!

Akár ennyi bringa is könnyen elhelyezhető!

Akár ennyi bringa is könnyen elhelyezhető!

A Vargánya vendégház ideális helyen fekszik a montisok számára, főleg akkor, ha kezdő kerékpárosokról van szó. Miért? Mert a környező hegyekben számtalan legálisan bringázható, és igazán izgalmas ösvény található, és az 5 km-estől az 50 km-esig bármilyen kört ki tudsz alakítani. Esetünkben délelőtt is és délután is megyünk egyet elképzelés tökéletes helyszíne volt.

vargánya vendégház

A bringák szervizelése sem probléma

Egy szerkesztőségi bringateszt és egy baráti társaság hosszú hétvégéje nem sokban különbözik: sok kerékpárt kell tudni lekezelni és sokféle beállítottságú bringásnak kell tudni kielégíteni az igényeit. A Vargánya tökéletesen megfelel erre a célra. Egyrészt komplett szervizzel rendelkezik, ahol minden szerszám, állvány, kenőanyag, mosó rendelkezésre áll ahhoz, hogy az esős napok után is újra menetkészek legyenek a bringák. Sőt még bringát sem muszáj hoznod, mivel azt is tudnak biztosítani különböző kivitelben.

Egy fárasztó nap után szauna és jacuzzi?

Egy fárasztó nap után szauna és jacuzzi?

Másrészt legutóbbi tartózkodásunk óta a wellness részleg jelentősen továbbfejlődött. Az 5 személyes szauna mellett már egy fullos jacuzzi is beépítésre került legnagyobb örömünkre! Egy fárasztó tekerés után este nincs is jobb mint egy üveg borral levonulni, és közösségi helyiséggé avanzsálni az alagsort.

A nyári konyha

A nyári konyha

Persze a szabadban sem csak a kerékpármosást lehet elvégezni, hanem a fedett nyárikonyha akár 10 fős csapatnak tud helyet biztosítani, ami egyébként a maximális férőhely a házban. Külön megfizethetetlen extra a vendéglátók Zsolt és Reni hozzáállása a bringásokhoz. Bármivel is kerestük meg őket, mindig volt megoldás, még a térkép problémára is, ami elég jelentős, hiszen a Karancs-Medves nem a turisták által leglátogatottabb környék, így nagy felbontású, részletes térkép nem kapható róla. Reméljük hamarosan ez is megoldódik a Cartographiának köszönhetően. Persze maguk is aktív kerékpárosok, így meg tudják mutatni a legszebb helyeket, sőt túravezetést is tudnak biztosítani!

Kell ennél több?

Kell ennél több?

Az apartmanok fullosan felszereltek, tényleg minden van ami a főzéshez szükséges és elegendő élettér marad a közösségi beszélgetésekhez, vagy éppen részünkről az esti munkához, amikor fényképezőgépek, töltők és laptopok borítják be a házat 🙂 A nagyobbik apartman gyerekes családoknak lehet ideális, mert a hatalmas nappalinak köszönhetően a kicsiknek is megfelelő élettér marad, bár a környék adottságai miatt rossz idő esetén sem kell a házban maradni.

Mindegy, hogy munka vagy szórakozás, a várak biztos hátteret nyújtanak mindkettőhöz!

Mindegy, hogy munka vagy szórakozás, a várak biztos hátteret nyújtanak mindkettőhöz!

Elvégre várak veszi körbe minden irányból. Somoskő vára, Salgó vára, vagy éppen a Füleki vár szlovákiában. Emellett a Medves-fennsík, és a Karancs csúcs is kedvelt célpontja gyalogosoknak, bringásoknak. Ami a legjobb az egészben, hogy nem kell komoly erőnlétű és technikai tudású montisnak lenned a környék bejárásához, mert mindig találni fogsz olyan ösvényt ami teljesíthető. Persze aki a várakhoz fel akar jutni, annak nem árt némi izom vagy kitartás, lefelé pedig a biztos kerékpárkezelés.

Már-már giccses :)

Már-már giccses 🙂

A környékbeli útvonalakról egyszer írtunk már, de hamarosan részletesen is bemutatjuk a trail-eket, látnivalókat! Addig is foglaljatok időpontot, és fedezzétek fel ti magatok is a környéket!  http://varganya.hu

További képek a házról:

Életképek:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo