fbpx

Valverde visszatért! – videó, nyilatkozat

Kétéves eltiltás után visszatérve a mezőnybe, rögtön az első versenyén nyerni tudott Alejandro Valverde, a héten zajló Tour Down Under ötödik szakaszának hegyi befutóján az ausztrál bajnokot, Simon Gerrans-t sprintelte le szoros, nehéz küzdelemben.

A McLaren Vale és az Old Willunga Hill közötti 151 kilométeres királyetapon a Movistar emberei tökéletesen hozták helyzetbe kapitányukat, a Javi Moreno által diktált tempót pedig már csak alig tízen bírták az utolsó hegyen.

A hajrát – meglehetősen korán – Gerrans indította, és csak Valverde tudta tenni rá a kereket. Egy ilyen megterhelő hegymenet után embertelen nagyot meccseltek egymással sprinten, végül Valverde fél kerékkel előbb lökte át a bringát a célvonalon. Gerrans sem búslakodhat azonban ugyanis – bár másodpercre azonos idővel – de ő húzhatta magára az összetett éllovasnak járó trikót egy szakasszal az ausztrál WorldTour viadal vége előtt.

„Nagyon-nagyon örülök, el sem hiszem, hogy sikerült. Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, akik végig kitartottak mellettem. A csapatom zseniális volt, nekik köszönhetem, hogy nyertem. A győzelmem Xavi Tondo-nak (a Movistar kerekese tavaly hunyt el balesetben) ajánlom, és mindazoknak, akik segítettek, ők tudják, kikre gondolok, és persze a feleségemnek, a fiaimnak, a családomnak!

Nem tudtam megállni, hogy ne sírjam el magam a célba érkezés után, azt mondtam, ez a legkülönlegesebb győzelmem pályafutásom során. Az a rengeteg hónap, a kemény edzések otthon, megpróbálni csúcsformában maradni, versenyek nélkül… Nagyon vártam a visszatérést, és az első győzelmet.

Az összetettben holnap nagyon nehéz lesz Gerrans elé kerülni, annak ellenére, hogy azonos idővel állunk, de már a mai szakaszgyőzelemmel is teljesítettük, amiért jöttünk.” – nyilatkozta Valverde.

Az 5. szakasz eredménye:
1. Alejandro Valverde (Spa) Movistar     3:45:48
2. Simon Gerrans (Aus) GreenEDGE
3. Tiago Machado (Por) RadioShack-Nissan     0:00:02
4. Michael Rogers (Aus) Sky Procycling     0:00:04
5. Rohan Dennis (Aus) UNI SA – Australia     0:00:07
6. Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling     0:00:12
Az összetett állás:
1. Simon Gerrans (Aus) GreenEDGE     18:49:24
2. Alejandro Valverde (Spa) Movistar
3. Tiago Machado (Por) RadioShack-Nissan     0:00:08
4. Michael Rogers (Aus) Sky Procycling     0:00:14
5. Rohan Dennis (Aus) UNI SA – Australia
6. Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling     0:00:18

A 4. szakasz

A 3. szakasz

A 2. szakasz

Az 1. szakasz

A Down Under Classic kritérium

Információk a versenyről

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo