fbpx

V4 3D-szimuláció: mint a Giro d’Itala-n, de Magyarországon!

Április 23-án kerül sor – immár harmadszor – a V4, azaz Visegrádi Négyek nemzetközi kerékpárverseny magyarországi szakaszára, amihez a legnagyobb körversenyeken megszokott 3D szimuláció is készült, és nem csak ebben merül ki a nagy körversenyekkel való kapcsolat…

Gilberto Simoni korábban is népszerűsített kerékpárversenyt Magyarországon (Fotó: Vanik Zoltán)

Gilberto Simoni korábban is népszerűsített kerékpárversenyt Magyarországon (Fotó: Vanik Zoltán)

A verseny népszerűsítésében – mint korábban a Central European Tour-on – a Giro d’Italia egyik legnagyobb élő sztárja, a kétszeres összetett és sokszoros szakaszgyőztes Gilberto Simoni is részt vesz majd, a tervek szerint itt lesz magán az eseményen is. Rajta kívül a közelmúlt népszerű belga klasszikusmenője, a Gent-Wevelgem-győztes Nico Mattan is emeli majd a V4 fényét! Rajtuk kívül a technikai stábban is lesz nagy név, a WorldTour sorozatba tartozó Lengyel Körverseny versenyrádiósa felel majd a zökkenőmentes kommunikációért. Mavic neutrálautók és egyéb, a nagy nemzetközi versenyeken megszokott részletek garantálják majd a közönség számára is, hogy érdemes legyen megnézni az eseményt!

A Visegrádi Csoport országainak – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – közös munkássága immár 25 éves múltra tekint vissza. A valódi közös érdekeken és kölcsönös bizalmon alapuló együttműködés az elmúlt években fokozatosan elmélyült és kiszélesedett, melyek révén ma már nem csak a négy ország külpolitikájának fontos részét alkotja. A Visegrádi Együttműködés jelenlegi cseh elnöksége folytatja idén a lengyelek kezdeményezésére 2013-ban először megvalósult, majd 2014-ben a magyar V4-elnökség által is továbbvitt nagy sikerű V4 Kerékpárversenyt.

video

A rendezvény a 4 ország kerékpársportját, mint határokon átnyúló sorozatot jeleníti meg, szimbolizálja a közös értékrenden túl az együttműködés jelentőségét is. A hazai események fővédnöke Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úr. A verseny-sorozat mind a négy ország területén áthalad, és különböző szakaszokból áll, külön-külön szakasz- és V4 összesített győztesekkel a végén, amelyért a díjakat a Cseh Nagydíjat követően adják át. A versenyen előre láthatóan 20-22 csapat, ebből 2 pro-kontinentális profi csapat, 8-10 kontinentális profi csapat, 4-6 nemzeti válogatott valamint klubcsapatok vesznek részt. A tervezett indulói létszám 120-130 fő.

A nagyszabású esemény a Visegrádi Csoport egyetlen intézményének, a Nemzetközi Visegrádi Alapnak (NVA), valamint a Westend City Center támogatásával valósul meg. A verseny megvalósítása a Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesületen keresztül történik, a Szervező Bizottság elnöke Vígh János. A technikai igazgató a korábbi magyar UCI 1.2 kategóriás versenyek szervezésében rutint szerző Szikszai Szabolcs lesz. Újdonság, hogy idén nem Visegrádon – tavaly még a vár alatt volt a befutó – hanem Pannonhalmán, hasonlóan impozáns háttér előtt lesz a cél.

A 3D videó az útvonalról:

A tervek szerint az idei évi sorozat első eseménye hazánkban kerül lebonyolításra 2016. április 23-án, szombaton, amelyhez egy fővárosi két napos rendezvény is kapcsolódik Westend V4 Kerékpáros Napok néven (péntek és szombat). A 172 kilométeres profi kerékpárverseny rajtja a Westend City Center főbejáratánál, célja pedig – mint hazánk államiságának és vallási életének egyik ikonikus központja – a Pannonhalmi Főapátság előtti közúton került kijelölésre. A verseny kísérő-rendezvényeként kerül lebonyolításra a V4 II. Pannonhalma Prológ nevű helyi amatőr kerékpáros verseny is, amelyre közel 300 amatőr kerékpáros várnak a szervezők, ezen kívül a mountain bike-osok számára is terveznek eseményt.

További információk hamarosan…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo